MALZEMELER
1 kg karadut
1 su bardagı şeker
1,5 lt su
YAPILIŞI:
Dutlar
temizlenir.üzerine şeker konulur ve kaynatılır.(15-20dk)
Süzgeçten süzülüp
soğuk içilir.Yanında maden suyuyla içilmesi daha faydalıdır.Şifa olsun içenlere
Faydaları saymakla bitmez bu karadutu sizin için
araştırdım.Hem faydalarını hemde karadut şurubu yapımını sizinle paylaşayım
istedim.
KARADUTUN BESİN DEĞERİ:
Karadutta E, K ve C
vitamini bulunur. Yüksek antioksidan özelliği bulunan bu meyve ayrıca sodyum,
tiamin, potasyum ve niasin içerir. Yüksek değerli mineral içerir. Magnezyum,
demir, bakır, mangan, çinko, selenyum ve karoten açısından zengindir. Birçok
meyvenin aksine zeaksantin ve lutein içermediğinden diyet yapanlar için de
ideal bir besindir.
Karadut Şurubunun Faydaları
C vitamini açısından zengin olan karadut nezle grip gibi
hastalıklara karşı vücudu korur.
Sinirlerin
güçlenmesini sağlayan karadut depresif bozukluklarda kişiyi sakinleştirerek
rahatlamasını sağlıyor.
Uyku problemleri
çekenler için etkili.
Solunum
yollarının rahatlamasını sağlayan karadut bronşit ve astım hastalıklarına da iyi geliyor.
Ağız ve dişlerin
korunmasını sağlıyor. Diş eti kanamalarını azaltıyor.
Antioksidan
açısından zengindir.
Bağışıklık
sisteminin kuvvetlenmesini sağlar.
Kalp saglıgını
korur
Kanserden korunmak
isteyenler mutlaka tüketmelidir.
Yorgunluğu alır ve
kişiye zindelik verir.
Gastrit gibi mide
rahatsızlıklarına şifadır.
Saçları
kuvvetlendiriri.
Sindirimin
düzelmesine yardımcı olur
Eğitmenşef
Sevda ÖZKARA