Ana içeriğe atla

Kayıtlar

SEVDA ÖZKARA DAN ŞEKER KURABİYE VE CUP KEKLER

 Gül Hanım'ın kızının doğum günü için yaptığım kurabiye kek ve cup kekler. Çok eğlenceli bir çalışmaydı. Hem göze hem de damağa hitap eden bir sonuç çıktı ortaya; ancak çok yorulduk ama aldığımız geri dönüşler yorgunluğuma fazlasıyla değdiğini gösterdi:))))

SEVDA USULÜ DOMATES ÇORBASI

Evet önce domates çorbasının faydalarından bahsedeyim daha sonra çorbayı bir ayrı keyifle içeceksiniz. Kansızlığa iyi gelir. Domates lif zengini bir besindir, lif bakımından zengindir. Kan basıncını azaltır. Kansere karşı korur. Ayrıca diyet yapanlar için uygun bir besindir kalorisi diğer çorbalara göre düşüktür. MALZEMELER: 3 adet domates 4 su bardagı su 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 su bardagı etsuyu 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 50 gr krema YAPILIŞI: Margarin ocakta eritilir. Un konulup kavrulur.rendelenmiş domates eklenir 1 taşım kaynatılır salça ve biber salçası konulup kavrulur. Su ile açılır. Daha sonra etsuyu konur kaynatılır. Ocağın altını kapatmaya yakın krema konulur.Yanına kroton ve rendelenmiş kaşarla servis edilir. Çorbamız servise hazır.. AFİYETLER OLSUN:)) Sevda Özkara 

SEVDA ÖZKARA'DAN DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ

Tatlı Osmanlı ve Türk mutfağında önemli yere sahip olmuştur her zaman. Günümüzde  obezite ve diyabetli hastaların çokluğu ve tehlikesi sütlü tatlılara yönelim biraz fazladır. Çünkü kalorisi düşük ve enerjisi azdır. Kemik gelişimi için yararlı olan süt pirinçteki B vitaminiyle birleşince sinirleri gevşettiğini biliyor muydunuz? MALZEMELER:   1 Kahve fincanı pirinç 4 Bardak süt 2 Kahve fincanı toz şeker 1 Tatlı kaşığı mısır nişastası 1 Çay kaşığı damla sakızı Yarım paket vanilya YAPILIŞI: Pirinçleri sıcak su ile haşlayın.Haşlanmış pirinçlerin içine sütü döküp kaynatın. Şekeri damla sakızını ve vanilyayı ilave edin. Kaynayan sütün içine az sütle erittiğimiz nişastayı katıyoruz koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Fırına dayanıklı kaselere alıp oda sıcaklıgında kabuk tutması için soğumaya alıyoruz. Kabuk tutan sütlaçı içi su dolu fırın tepsisine alıp sadece üzeri kızarana kadar hatta yanana kadar fırında tutuyoruz. Fırından çıkarıp soğuk servis yapılır. AFİYET  OLSUN:) ...

AREGALA TÜRKİYE EKİBİ'NİN 10. ULUSLARARASI İSTANBUL GASTRONOMİ FESTİVALİ ETKİNLİĞİ

Aregala Türkiye ekibi TÜYAP’da düzenlenen Gastronomi Fuarında toplantı… Ekip Başkan Seyfi Ali ERŞAHİN ve diğer ekip üyeleri ile fuar stantlarını gezdi, inceledi bilgi paylaştı… Aregala Türkiye ekibi ayrıca yapılan faaliyetleri değerlendirip ileriye dönük yapılacak faaliyetleri görüşmüştür.. Türkiye genelinde Bölge temsilciliklerinin açılması ve Türk Mutfağını temsil ile ilgili bir dizi karar alınmıştır.. Direktör Seyfi Ali ERŞAHİN “Gastornomi Fuarında Aregala Türkiye ekibi olarak bulunmaktan büyük gurur duyduk… Paylaşımlarda bulunduk..” diyor.. Sevda Özkara  TÜYAP-Gastornomi Fuarı /  15-18 Mart 2012  Beylikdüzü-İSTANBUL 

SEVDA'DAN ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ

Ispanak deyip geçmeyelim içerisinde A,C,E ,B vitaminleri demir fosfor ve protein bulunur. Kansızlığa soğuk algınlığına iyi gelir. Sinirleri yatıştırır sindirimi kolaydır. Hatta cilt bakımı için maske olarak ta kullanılır(ıspanağı az sütle kaynatıp pamukla yüze sürülür)... MALZEMELER: 1 Kg. ıspanak kökü 2 Adet kuru soğan1 adet domates 4 Diş sarımsak 1 Çay bardağı zeytin yağı 1 Yemek kaşığı pirinç 1 Tatlı kaşığı toz şeker    Yeterince tuz YAPILIŞI: Ispanak köklerini iyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları yarım piyaz doğrayın, sarımsağı ikiye kesin. Zeytin yağında soğan ve sarımsağı hafif pembeleşene kadar kavurun. Ispanak köklerini atın tencereye üzerine 1 kaçık pirinç şeker ve tuz ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin tabaklara alıp soğuk servis yapın... AFİYET OLSUN:)) Sevda Özkara

Yemek Sevdası twitter ve blogspot'da

Yemeğe dair bilgi, duygu ve düşüncelerimi paylaşımlarımı  http://chefsevdaozkara.blogspot.com/  ve twitter hesabım  https://twitter.com/#!/OzkaraSevda  dan da takip edebilirsiniz... Lezzet, kültür ve eğlence dolu birlikteliklere kısmetse...   Beni takip edin lütfen:)) Sevda Özkara https://twitter.com/#!/OzkaraSevda   http://chefsevdaozkara.blogspot.com/   https://plus.google.com/u/0/107186890347161086107/posts   sevdaozkara@gmail.com

SEVDA ÖZKARA'DAN SUSAMLI TAVUK BAGET

MALZEMELER: 10 tane tavuk baget 1 kaçık salça 2 kaşık yoğurt 6 yemek kaşığı zeytinyağ 3 yemek kaşıgı susam tuz karabiber kekik kırmızı toz biber 3 diş sarımsak 2 yemek kaşıgı krema 1 adet fırın poşeti YAPILIŞI: Bagetleri yı kayıp salça krema yoğurt dövülmüş sarımsak zeytin yağı tuz karabiber toz kırmızı biber kekik ve susama buluyoruz. Ağzını kapatıp 1 gece buz dolabında bekletiyoruz. Ertesi gün fırın poşetine koyup 200 derece fırında 45 dk pişiriyoruz.  Fırından çıkınca yanına sebze garnitürü ve pilavla servis yapıyoruz.  AFİYET OLSUN:)