Tatlı Osmanlı ve Türk mutfağında önemli yere sahip olmuştur
her zaman. Günümüzde obezite ve diyabetli
hastaların çokluğu ve tehlikesi sütlü tatlılara yönelim biraz fazladır. Çünkü
kalorisi düşük ve enerjisi azdır. Kemik gelişimi için yararlı olan süt
pirinçteki B vitaminiyle birleşince sinirleri gevşettiğini biliyor muydunuz?
MALZEMELER:
1 Kahve fincanı pirinç
4 Bardak süt
2 Kahve fincanı toz şeker
1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
1 Çay kaşığı damla sakızı
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
Pirinçleri sıcak su ile haşlayın.Haşlanmış pirinçlerin içine sütü döküp kaynatın. Şekeri damla sakızını ve vanilyayı ilave edin. Kaynayan sütün içine az sütle erittiğimiz nişastayı katıyoruz koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Fırına dayanıklı kaselere alıp oda sıcaklıgında kabuk tutması için soğumaya alıyoruz. Kabuk tutan sütlaçı içi su dolu fırın tepsisine alıp sadece üzeri kızarana kadar hatta yanana kadar fırında tutuyoruz. Fırından çıkarıp soğuk servis yapılır.
AFİYET OLSUN:)