Ana içeriğe atla

Kayıtlar

SEVDA ÖZKARA'DAN MERAKİ YORUMU :)

Ankara'daki mekanları işim gereği takip ederim. Gurme değilim ama damak zevkime , mutfak kültürüme ve masa adabıma çok güvenir.Son zamanlarda Ankara da hep bir birine benzeyen mönü ve konsept düzenlenmektedir. Fatak Filistin caddesinde yeni açılan bir mekan hayli dikkat çekici ve huzurlu geldi bana.İş stresini atıp kendinizi doğayla baş başa hissedip hem ev rahatlığında olan bir mekan.Değişik iç mimarisiyle güler yüzlü nazik personeliyle tadına doyulmaz mezeleriyle insanı alıp başka bir dünyaya götürüyor. Meraki Restoranın açılışında Ankara cemiyetinin tanıdık simaları bir araya geldi ve gelen bütün misafirlerden tam not alıp güler yüzleri ve memnuniyetleriyle ayrıldılar… Meraki’nin  hayat hikayesinide sizle paylaşayım.Bakın Mereki nasıl doğdu. Herşey merakla başlamadı mı? İnsanoğlu merak etti, denedi, aradı ve buldu...Damak tadına olan düşkünlüğümüz ile bizde merak etmeye başladık. Araştırdık, bulduk, denedik. Araştırırken Osmanlı Saray Mutfağına daldık, en özel reçeteleri...

SEVDA ÖZKARA VE ÇOCUKLAR İLE 23 NİSAN BAYRAMI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93 yılını ve Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Boş zamanınızı çocuklarınızla mutfakta yemek yaparak geçirin. Çocukların mutfakta yaptığı cicili bicili gıdalar onların kişisel gelişimi yönünden önemlidir. Hatta mutfak onların duyularını da geliştirir. Ayrıca özgüvenlerini kazanma açısından ilk adımdır.Mesela yarın onlarla birlikte bir elma şekeri yada şeker hamurlu kurabiyelerden yapabilirsiniz.Tarifi tabiki bloğumda kolay gelsin herkese Sevda Özkara Eğitmen Şef

SEVDA ÖZKARA'DAN CEVİZLİ SUCUK YAPIMI

Cevizli sucuk yapımı sanıldığı kadar zor değil hadi hep beraber denemeye ne dersiniz. MALZEMELER: 2 su bardağı pekmez 2 su bardağı su Yarım su bardağı nişasta Yarım su bardağı un Yaklaşık 400 gr ceviz ip YAPILIŞI: Muhallebi kıvamına gelene kadar pişir ve ipe dizdiğin cevizleri içine batır 2 gün askıda dinlenmeye bırak yapımı 15 dk beklemesi 2 gün .                                                                                                  ...

SEVDA ÖZKARA VE ÖĞRENCİLERİ İLE AŞÇILAR BAYRAMI VE ATAYI ZİYARET

Tüm aşçılar gibi benim öğrencilerimin de bayramı 15 nisan.15 Nisan Aşçılar bayramı ve Turizm haftası dolayısıyla ögrencilerimle yarın Anıtkabir de Anıtkabir komutanını ziyaretimiz vardır.Ziyarete giderken en anlamlı hediye onların kendi elleriyle yaptıĞı kurabiyeleri ikram edeceğiz.  Benim öğrencilerimin yarın ilk bayramı, umarım Rabbim daha nice aşçılar yetiştirmeyi nasip eder.Tüm şeflerimin aşçıların ,eğitmen ve hocaların ve meslege gönül vermiş tüm aşçıların bayramı kutlu olsun.(Aşçılık mesleğini seçtim çünkü: her emek bir sanattır! ... Yemek yapmakta üretimden, sunumuna, sunumundan damak tadında erimesine kadar olan her aşamada sanat değeri taşır. Yemeği yapan sevgidir asıl duygudur ,aşktır!.. Aşçı bu sevgi yoğunluğuyla malzemeleri bir araya getirirken tuvali hazırlar. Duygu yemeğin içerisindeki şiirdir. Satır satır, hece hece, hazırlanır yemeğin sunumu… Emeğin duruşudur ve insanın damak tadında eriyen…. bu resmi hazmederken duyduğu memnuniyeti sahnenin alkışlamas...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için son derece önemli bir zaferdir. Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği meydan muharebesi sonucunda, düşman vatan topraklarından tamamen atılmış, bu sayede düşman işgaline nihayet bir son verilmiştir.  30 Ağustos zaferi, Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini; semaları süsleyen Türk Bayrağı’nı gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin dindirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden kutsal bir zaferdir. Bu zafer.e mukaddes değerlerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış; aynı zamanda esaret altında bulunan diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olmuştur.Oya Çiçekcilikiğin bu anlamlı günde çiçeklerden yapmış olduğu gibi ne diyoruz’BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ’.Tüm Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.                       ...

Sevdalı yemek halleri

Netiş Mutfak Okulunda bir dönem daha aşçılığa gönül verenlerle birlikte eğlenceli ve öğretici vakitler yaşadık. Bir taraftan meslek edinmek diğer yandan sevdiğimiz bir iş etrafında birlikte yemek öğrenmek sevdası hallerini paylaşmak istedim şimdide... Kolları sıvadık, hamur yoğurduk, açtık, kestik, katladık, yuvarladık önce şöyle bir seyredip sonrada afiyetle yedik içtik. Bu yemek işinin her aşaması heyecanlı ve lezzetli oluyor, devamlı bir akış var her durumda.  Öğretmek ve birlikte öğrenmek sevdası disiplin, dostluk ve kariyer imkanı doğuruyor. Dershanede bir soluk almak yada maaile bir hatıra fotoğrafı çektirmek halin vazgeçilmez bir sonucudur.Yani bu fotoğraf işi de olmazsa olmaz. En çokta yemek, pasta ve müşteriye sunulan bu lezzetlerin nasıl hazırlanacağı, ne şekilde tabakta duracağını, müşteriye nasıl sunulacağını anlatıp da bu sürecin öğrenciler tarafından uygulanmasını şöyle kenardan seyretmek keyif verir bana. Un, tuz, su, süt, kekik, çikolata ve daha nel...

AŞÇILAR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Her yıl 15 Nisan 22 Nisan arası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Tabi ki turizm denince akla mutfak ve  aşçılar gelmektedir. Modern Şefler Atölyesi Derneği adına herkesin 15 Nisan Aşçılar Bayramını kutluyorum. Sevda Özkara Eğitmen Aşçı