
Kolları sıvadık, hamur yoğurduk, açtık, kestik, katladık, yuvarladık önce şöyle bir seyredip sonrada afiyetle yedik içtik. Bu yemek işinin her aşaması heyecanlı ve lezzetli oluyor, devamlı bir akış var her durumda.
Öğretmek ve birlikte öğrenmek sevdası disiplin, dostluk ve kariyer imkanı doğuruyor. Dershanede bir soluk almak yada maaile bir hatıra fotoğrafı çektirmek halin vazgeçilmez bir sonucudur.Yani bu fotoğraf işi de olmazsa olmaz.
En çokta yemek, pasta ve müşteriye sunulan bu lezzetlerin nasıl hazırlanacağı, ne şekilde tabakta duracağını, müşteriye nasıl sunulacağını anlatıp da bu sürecin öğrenciler tarafından uygulanmasını şöyle kenardan seyretmek keyif verir bana.
Un, tuz, su, süt, kekik, çikolata ve daha neler neleri karıştırıp pastalar, tatlılar yemekleri yaparız zorlanmayız işin içinden çıkarız her durumda. Bazen zor durumlar da yaşarız iş hayatımızda. Boylu boslu bir aşçıya madalyasını vermek görev ve onuru madalyayı takma anında beni biraz zorlayabilir. Ama benden ödül almak isteyen bir miktar boyun eğmek zorundadır, malum boy durumlarından dolayı...Çalışırken ve yaşarken ne kadar disiplinli olursak aynı anda bir o kadar da keyif ve sevgiyle dolu olmalıyız. Onun için dikkat ve titizlikle işimizi yapar eş dost arkadaşlarla buluşur yer içer sohbet ederiz. Yarışma, festival ve sektörle ilgili toplantılar katılırız, akar gideriz. İşimizi hakkıyla yapmak için bilgi, görgü, ve enerjiye ihtiyacımız vardır her zaman. İşte bu değer ve durumların dahası fazlası hayatın içindedir.
Daha iyi, güzel ve farklı işler üretmek için sevgiyle çalışıp bilgiyi işleyip hayatın her anını bir okul ve derslik olarak bilmeliyiz.
Sevgi, eğlence, neşe, huzur ve bolluk dolu yaşantılar dilerim hepinize...
Sevda Özkara
Eğitmen Aşçı
1 Mayıs 2013 Ankara