REVANİ TATLISI TÜRK MUTFAĞININ ÖNEMLİ TATLILARINDAN BİRİDİR.GENELDE BAYRAMLARDA BAYRAM TATLISI OLARAK YAPILIR. OSMANLI DÖNEMİNDE ERMENİSTAN'IN VE ERİVAN'IN FETHEDİLMESİ ŞEREFİNE SARAY AŞÇILARININ İCAT ETTİKLERİ VE ERİVAN ZAFERİ NEDENİYLE REVANİ ADI VERDİKLERİ BİR OSMANLI SARAY MUTFAĞI TATLISIDIR. KEKİ İÇİN MALZEMELER 4 YUMURTA 1,5 SU BARDAĞI İRMİK 2 SU BARDAĞI UN 1 SU BARDAĞI YOĞURT 1 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI 1 PAKET KABARTMA TOZU 1 PAKET VANİLYA LİMON KABUĞU RENDESİ ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER 4,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 5 SU BARDAĞI SU 3 DAMLA LİMONSUYU YAPILIŞI: REVANİNİN KEKİNE BAŞLAMADAN ÖNCE ŞERBETİNİ HAZIRLAYIP SOĞUMAYA BIRAKALIM.ÖNCELİKLE YUMURTALARIMIZI ÇIRPALIM.SONRA YOĞURDUMUZU KATIP ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM. AYÇİCEK YAĞINI DA KATALIM 2 DK DAHA ÇIRPALIM.ELENMİŞ UNUMUZU VANİLYAYI İRMİĞİ LİMON KABUĞU RENDESİNİ DE KATIP TAHTA KAŞIKLA İYİCE KARIŞTIRALIM.ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ 180 DERECE FIRINDA 30 DK YAKIN PİŞİRELİM.FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ SOĞUK ŞERBETİMİZİ DÖK...
Sevda Özkara'nın yemek ve içmeye dair deneyim, bilgi, sevgi, duygu, düşünce ve paylaşımlarını içerir bu blog... Afiyet olsun ve iyi seyirler:)