Ana içeriğe atla

Bolu Postası Yazarları Ankara Ekibi İle Sevda Özkara İftarı

13 Ağustos 2012 Pazartesi günü Bolu Postası Gazetesi yazarları Mehmet Bilgin başkanlığında Alba Otelde iftar yemeğinde buluştular.

Bolu'daki yerel olaylar ile birlikte özellikle aşçılık konusunda da etkili yayımlar yapan gazetede işini bilen ve seven profesyonellerle bir arada olmak bana keyif verdi. Her ne kadar ben Bolu'da doğmuş ya da yaşamamış olsam bile yenmek konusundaki sevgim, bilgim ve deneyimlerim bu konuda yetkin yöneticilerin dikkatini çekmiş, beni de aralarına almışlar.. Yemek ve aşçılık konusunda marka şehir Bolu'nun bu önemli gazetesinde yazmak ve bu insanlar arasında bulunmak bana onur ve gurur veriyor.. 

BOLU POSTASI İFTAR YEMEĞİNDE BULUNAN YAZAR VE YÖNETİCİLER
Engin Ustanın lezzetli yemekleri iştahla yendi. Metin Alpaslan, Mehmet Bilgin, Ramazan Yaman ve oğlu Furkan, Şahin Veli, Aynur Demirer, Levent Şahin, Sercan Sezen, Sevda Özkara, Uğur Turan, Veli Afacan, Leyla Gündez Büyükeren, Uğur Salih Uçar, Ahmet Yazıcı hazır bulundu.

Bolu Postası'nın katkıları ile Anadolu'nun lezzet ve kültürünün bu iftar yemeği ile daha da yükseleceği muhakkaktır. Yeni çalışma ve birlikteliklerde buluşmak dileklerimle camiamıza, çalışma arkadaşlarıma sevgi saygı ve selamlarımı gönderiyorum...

13 Ağustos 2012 Ankara

Sevda Özkara Eğitmen Aşçı

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVDA'NIN YORUMUYLA AYAŞ KAPAMA

Lezzeti dillere destan aslında yapımı çokkkk kolay sadece pişmesi biraz zaman aldıgı için sabır isteyen bir yemektir.Hemen tarife geçeyim MALZEMELER 1 kg kuzu eti 10 tane kıska soğan tuz .karabiber 2 su bardagı haşlanmış nohut 2 su bardagı pirinç tereyag tabiki olmazsa olmazı delikli küp ve ona uygun bir kap Yapılışı:Eti soganı bir kapta tuz ve karabiberle harmanlayın.Sonra küpün içine koyun  testinin ağız kısmı tencereye taban kısmı yukarıya gelecek şekilde tencerenin ortasına yerleştireceğiz ve testi tencerenin ortasına denk gelecek kenarlarda da dört beş parmak boş yer kalmalı tencereye testiyi kapatınca boş kalan yerlere birkaç parça et koymalı ( böylece küpün içindeki etinde pişip pişmedini anlayalım)  Tencerenin içine de yaklaşık 3 litre su koyun ve ocağın altını açın suyun içine de biraz tuz attın  su kaynadıkça suyun buharıyla testi içindeki etler de pişecek iki saat sonra tencerenin boş kısmına attığımız etler pişti mi diye kontrol edebilirsiniz.2 su ba...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için son derece önemli bir zaferdir. Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği meydan muharebesi sonucunda, düşman vatan topraklarından tamamen atılmış, bu sayede düşman işgaline nihayet bir son verilmiştir.  30 Ağustos zaferi, Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini; semaları süsleyen Türk Bayrağı’nı gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin dindirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden kutsal bir zaferdir. Bu zafer.e mukaddes değerlerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış; aynı zamanda esaret altında bulunan diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olmuştur.Oya Çiçekcilikiğin bu anlamlı günde çiçeklerden yapmış olduğu gibi ne diyoruz’BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ’.Tüm Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.                       ...

KARADUT ŞURUBU VE FAYDALARI

MALZEMELER   1 kg karadut 1 su bardagı şeker   1,5 lt su      YAPILIŞI: Dutlar temizlenir.üzerine şeker konulur ve kaynatılır.(15-20dk)     Süzgeçten süzülüp soğuk içilir.Yanında maden suyuyla içilmesi daha faydalıdır.Şifa olsun içenlere Faydaları saymakla bitmez bu karadutu sizin için araştırdım.Hem faydalarını hemde karadut şurubu yapımını sizinle paylaşayım istedim. KARADUTUN BESİN DEĞERİ: Karadutta E, K   ve C vitamini bulunur. Yüksek antioksidan özelliği bulunan bu meyve ayrıca sodyum, tiamin, potasyum ve niasin içerir. Yüksek değerli mineral içerir. Magnezyum, demir, bakır, mangan, çinko, selenyum ve karoten açısından zengindir. Birçok meyvenin aksine zeaksantin ve lutein içermediğinden diyet yapanlar için de ideal bir besindir. Karadut Şurubunun Faydaları C vitamini açısından zengin olan karadut nezle grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.        Sinirlerin güçlenme...