Netiş Mutfak Okulu ve daha önceki öğretim deneyimlerim bana
da yeni yemekler yeni sunumlar üretiyor. Yeni başlayan her kurs döneminde
öğrenciler ne kadar heyecanlıysa bir o kadar da ben heyecanlanıyorum. Aşçılık,
pasta, yemek içmek konusunda öğrenmek ve yeni ürünler yapmak isteğiyle dolu
öğrencilerin heyecanı beni de sarıyor sadece var olanı değil daha da farklı
pratik inovatif işleri çıkarmamı öğrenmemi sağlıyor.. Öğretmek için bu işin
başındayım ama ben de öğrencilerimle birlikte öğreniyorum Gecen her kursa
zamanı bir öncekine göre daha çok bilgi ve deneyim kazandırıyor bana.
YENİ YILIN İLK GÜNÜ
VE SONRAKİ HER GÜN BİRLİKTE ÖĞRENECEĞİMİZ FIRSAT GÜNLERİ OLACAK
İşte bu bakış ve öğrenme-öğretme isteği öyle bir tükenmez
kaynak ki öğrendikçe çoğalıyor. Daha çok öğrenmek için daha çok dolaşıp, araştırıp
okuyorum. Geriye doğru baktığımda bende böyle beyaz bir sayfa olarak başlamıştım..
Öğrenirken meraklıydım ya öğretirken de meraklıyım.. Öğrencilerime yemek
tarifi, yapma tekniği kadar öğrenme araştırma tekniğini de göstermeye
çalışıyorum ki her günümüz diğerinden daha bol ve zengin olabilsin diye.
Meslek aşkı bambaşka bir şey, karşımda pırıl, pırıl gençler öğrenme hevesiyle doluyken bir bakıyorum kendimi tamamen öğrencilere adamışım. Kimi meslekleri olmadığı için bu kursu seçerken, kimisi üniversite mühendislik bölümü mezunu olduğu halde gelmişler kursa. Ama aşçılığa hem yeteneği hem sevgisi büyük geleceğin şefleri onlar. Arada kızsam da hatalarına mutfağa girdiğimiz anda her şeyi unutuyoruz. Belki bu gençlerin hayatlarını değiştirebilirim.
Kimisi pastacılığa yatkın kimisi aşçılığa ama hepsi benim için bir numaralı usta... Bu kursta ben onlara bildiklerimi aktardığım gibi, onlardan da pek çok şey öğreniyorum. Öğrencilerin çoğu şehir dışından geldiği için onlardan yöresel yemekler öğreniyorum ayrıca.
Kursta öğrencilerime ilk olarak yemek pişirmeyi sevmelerini öğretmeye çalışıyorum.Egolarından kurtularak cesur olmaları kendilerine saygı duymalarını sağlamaya çalışıyorum.
YEMEK YAPARAK KENDİMİZİ TANIYOR VE TANITIYORUZ
Nasıl ki ünlü matematikçinin geometri okulunun kapısında kendini tanı yazıyorsa bende yemek yaparak kendilerini tanımalarını sağlamaya çabalıyorum, sanıyorum başarıyorum da...
Meslek aşkı bambaşka bir şey, karşımda pırıl, pırıl gençler öğrenme hevesiyle doluyken bir bakıyorum kendimi tamamen öğrencilere adamışım. Kimi meslekleri olmadığı için bu kursu seçerken, kimisi üniversite mühendislik bölümü mezunu olduğu halde gelmişler kursa. Ama aşçılığa hem yeteneği hem sevgisi büyük geleceğin şefleri onlar. Arada kızsam da hatalarına mutfağa girdiğimiz anda her şeyi unutuyoruz. Belki bu gençlerin hayatlarını değiştirebilirim.
Kimisi pastacılığa yatkın kimisi aşçılığa ama hepsi benim için bir numaralı usta... Bu kursta ben onlara bildiklerimi aktardığım gibi, onlardan da pek çok şey öğreniyorum. Öğrencilerin çoğu şehir dışından geldiği için onlardan yöresel yemekler öğreniyorum ayrıca.
Kursta öğrencilerime ilk olarak yemek pişirmeyi sevmelerini öğretmeye çalışıyorum.Egolarından kurtularak cesur olmaları kendilerine saygı duymalarını sağlamaya çalışıyorum.
.jpg)
Nasıl ki ünlü matematikçinin geometri okulunun kapısında kendini tanı yazıyorsa bende yemek yaparak kendilerini tanımalarını sağlamaya çabalıyorum, sanıyorum başarıyorum da...
Yeni yılda yeni yemekler, yeni ve bol başarılar, bilgi sevgi
ve lezzet dolu dostluklar diliyorum hepinize..
Sevda Özkara Eğitmen
Aşçı
28 Aralık 2012 Ankara