Ana içeriğe atla

Kayıtlar

İÇİNİZDEKİ O ŞİMARIK ÇOCUGU KAYBETMEMENİZ DİLEĞİYLEˆ◡ˆ

İnsanlar büyüdükçe küçülür mü? Bu soru ve sonrası ile ilgili durum ve düşüncelerle ilgili güzel bir yazı... Melek Çoruh'a ait bu yazıyı b en beğendim ve benim takipçilerimle paylaşmak istedim: Sevda Özkara İnsanlar büyüdükçe hayalleri küçülür mü? ” diye soruyor Babam ve Oğlum’da küçük Deniz… Yitirdik çocukluğumuzu Kibritçi Kız’ın kar tanesiyle sönen kibritleriyle… Yitirdik çocukluğumuzu Kurşun Asker’ in Balerin Kız’ın aşkından ateşte eriyen bedeninde ve yitirdik çocukluğumuzu yalanlarla, aldatmalarla, hayal kırıklıklarıyla… Daha dün gibi hatırladığımız ” Büyüyünce ne olacaksın bakalım? ” sorusuna verdiğimiz cevaplarda “ öğretmen, doktor, polis olacağım ” çığlıkları varken ve biz hala çocukken ne olduk, ne olabildik? Hayal kurmak zor iş, o hayalleri yıkmaksa bir o kadar kolay. Şimdi geriye dönüp bakınca; çocukluğumuzdan ne kaldı geriye? Büyürken neleri aldık yanımıza, bırakmamak üzere? Elimize geçen üç beş kuruşla koşa koşa gittiğimiz bakkaldan aldığımız leblebi tozu mu? Ş...

UMUT YILDIZI PROJESİ: ŞİMDİ O GENÇLERİMİZ NEREDE???

Milli Eğitim, Emniyet, İş-Kur, TOBB, belediye ve sivil toplum kuruluşları ortaklığında gerçekleştirilen 'umut yıldızı projesi' ile 80'e yakın gencin meslek sahibi olması için çalışmalar başladı.Ekim ayına kadar sürecek kurslarda, gençler teorik eğitimlerini daha sonra pratik eğitimle pekiştirecek. Kursun en önemli yanı, buradan sertifikalarını başarıyla alan gençlerin bir devlet kurumunda İş-Kur bünyesinde işe yerleştirilmesi. Eğitmen Aşçı olarak görev yaptığım bu projede eğitim alan kursiyerlerin şimdiki durumları nedir.. Bunu paylaşmak istedim. Velat Ç. Batmanlı, 18 yaşında. Babası cezaevinde. Dört kardeşin en büyüğü Velat. Memleketlerinden Ankara'ya geldiklerinde daha çok küçükmüş. Yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar kekeme olmasına yol açmış. Bayram G. de 18 yaşında. Daha önce Siteler'de mobilya fabrikasında çalışmış. Babası hayatta değil. O da küçük yaşta hayatın sorunlarını sırtına yüklemiş. Öznur Ş. ise liseden mezun olduktan sonra eğitimini açıköğretim fakülte...

EVDE SICAK ŞARAP YAPIMI !

Malzeme Listesi 8 Adet Karanfil 1 Tane elma 1 Şişe Kırmızı Şarap 1 Adet Limon 1 Adet Portakal 7 Yemek Kaşığı Esmer Şeker 3 Adet Çubuk Tarçın Yarım Çay Bardağı Kuru Üzüm Evde Sıcak Şarap Yapımı Nasıl Yapılır? Sıcak şarap yapımı için, orta derecede  kırmızı şarap kullanın. Şeker yerine bal da kullanabilrisiniz. Malzemeleri olabildiğince bütün halde kullanır iseniz servis yaparken olabildiğince berrak bir renk elde edersiniz. Eğer alkol miktarını arttırmak isterseniz votka ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte kaynatılıp süzülür.

SEVDA ÖZKARA'DAN: ÇITIR ÇITIR TAVUK PARÇALARIM

KIZARMIŞ TAVUK PARÇALARI 2 ADET TAVUK GÖĞSÜ 1 PAKET BAHARATLI MISIR CİPSİ 3 KAŞIK UN ... 1 SU BARDAĞI SÜT 1 ADET YUMURTA SOSUN YAPIMI:UN SÜT YUMURTA ÇIRPILIP SOS YAPILIR. BU ARADA TAVUKLARI İNCE UZUN ŞERİTLER HALİNDE KESİP BU KARIŞIMA ATIYORUZ, İYİCE EZDİĞİMİZ MISIR CİPSİNE BULUYORUZ. KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ. * BEN YANINDA BALLI HARDAL SOS VE PATATESLE SERVİS YAPTIM. BALLIHARDAL SOS: 3 KAŞIK MAYONEZ ,2 KAŞIK HARDAL,2 KAŞIK BAL HEPSİNİ KARIŞTIRIYORUZ. AFİYET OLSUN

BASINDA AREGALA TURKEY: CulinaryMag.Com HABERİ

Aregala Turkey gerek sektörel basın gerekse sosyal interaktif medayada ilgi görüyor... Sektörün önemli interaktif portallarından CulinaryMag.Com'un konuyla ilgil haberini paylaşıyoruz: Aregala Türkiye Gastronomi Derneği Yurt Genelinde Temsilcilikler Oluşturuyor Dünyanın köklü gastronomi kuruluşlarından Aregala’nın üye ülkelerinden olan Türkiye Aregala Ekibi aldığı kararla bölge temsilcilikleri oluşturacaklarının açıklamasını yaptı. Aragela 1983 yılında Latin Amerika’da kurulan bir gastronomi derneğidir. Aregala bünyesinde bulunan 33 ülkeden biri de Türkiye’dir. Aregala Türkiye Gastronomi Federasyonu Chef Seyfi Erşahin başkanlığında 10 usta aşçılık bir ekipten oluşmaktadır. Chef Seyfi Erşahin’in Temsilciliklerle ilgili yazılı açıklaması aşağıda yer almaktadır. Bölge temsilcilikleri şehir merkezli olacaktır. Ancak İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir gibi turizm potansiyeli fazla olan bölgelerden birden fazla bölge temsilcilikleri oluşturulacak ve oluşturulan her yeni yönetim bir...

DAMLA SAKIZLI SEVDA KURABİYESİ

DAMLA SAKIZLI SEVDA KURABİYESİ 4 SU BARDAĞI UN 250 GR PUDRA ŞEKERİ YARIM PAKET VANİLYA 1PAKET DAMLA SAKIZI 1 PAKET YUMUŞAK MARGARİN 5 ÇORBA KAŞIGI YOĞUT İÇ MALZEMESİ:200 GR KAYSIKURUSU 100GR KAVRULMAMIŞ ANTEP FISTIĞI 3 ÇORBA KAŞIGI ŞEKER(KAYSI KURULARI 2YE KESİLİR TÜM ANTEP FISTIĞI VE ŞEKERLE KARIŞTIRILIP OCAĞA ALINIR.5 DK PİŞİRİLİR KENARA ALINIR) HAMURUN YAPILIŞI:UN ÇUKUR BİR KABA ALINIR HAVUZ GİBİ ORTASI AÇILIP ORTASINA YUMUŞAK MARGARİN DÖVÜLMÜŞ DAMLA SAKIZI VANİLYA PUDRA ŞEKERİ VE YOĞURT KONULUP YUĞRULUR.KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİLİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINIR ,AVUÇ İÇİNDE AÇILIP KAYSILI KARIŞIMDAN KONULUP YUVARLAK ŞEKİL VERİLİR.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.200 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRNDA ÜSTÜ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ SICAKKEN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ ELENİR.

LİMON AĞAÇIM

LİMON AĞAÇLARI SICAĞI SEVER.KIŞIN SICAK GÜNEŞ ALAN BİR MEKANDA OLMALIDIR.ÇOK AŞIRI SULANMAMALIDIR.KIŞIN SU PÜSKÜRTEREK SU İHTİYACI KARŞILANIR YAZIN VE BAHARDA İSE DÜZENLİ SULANMALIDIR.TOPRAK SUYU İYCE SÜZMELİDİR YOKSA AŞIRI SUYU SEVMEZLER.YAZ AYLARINDA İNSANI MUTLU EDECEK MİS KOKULAR YAYARLAR ETRAFA.HATTA SAKSIDA OLDUGUNA BAKMAYIN ONU BAYA MEYVEDE VERİR KENDİLERİ ˆ◡ˆ