Ana içeriğe atla

Bursa 2.Ulusal Gastronomi Yarışması’na AREGALA Türkiye Ekip Olarak Katılıyor

15-16 Mayıs 2012’de Bursa’da yapılacak Bursa 2.Ulusal Gastronomi Yarışması’nın Komitesi belirlenmiştir. Komitede bulunan isimler: Y.Yalçın MANAV, İsmet BÜDÜN, Ümit YÜKSEL, M.Nail ÖZDEN, Fikret ÖZDEMİR, Selahattin CAN olarak belirlenmiştir.  AREGALA Türkiye benzer etkinlik ve yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmada da ekip olarak bulunacak.

2011 yılında gerçekleştirilen 1.Bursa Ulusal Gastronomi Yemek Yarışması’nda  600 yarışmacıya ve 18 firmanın standına Yer verilmişti. 2011 yılındaki ayrışmada Bursa ili ve ilçelerinin profesyonel şefleri, halkı, Tüm Aşçılar Federasyonuna bağlı 24 ilden derneklerin ve katılımcıların yanı sıra  yerel ve ulusal basının katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmişti.

Gerek organizasyon gerekse katılımcı açısından 15-16 Mayıs 2012’de 2.si yapılacak yarışmanın çok daha fazla katılımcı ile yeni başarılara imza atacağı tahmin ediliyor… Yarışmaya 32 ilden çok sayıda başarılı şef ve Türkiye ve Dünyada ünlü şefler jüri üyesi olarak katılacak.

Yarışmayı Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği (UPADER) düzenliyor…  Bursa Büyük Şehir Belediyesi destek veriyor.

Sevda Özkara
AREGALA Türkiye Sekreteri

HABER LİNKLERİ:

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVDA'NIN YORUMUYLA AYAŞ KAPAMA

Lezzeti dillere destan aslında yapımı çokkkk kolay sadece pişmesi biraz zaman aldıgı için sabır isteyen bir yemektir.Hemen tarife geçeyim MALZEMELER 1 kg kuzu eti 10 tane kıska soğan tuz .karabiber 2 su bardagı haşlanmış nohut 2 su bardagı pirinç tereyag tabiki olmazsa olmazı delikli küp ve ona uygun bir kap Yapılışı:Eti soganı bir kapta tuz ve karabiberle harmanlayın.Sonra küpün içine koyun  testinin ağız kısmı tencereye taban kısmı yukarıya gelecek şekilde tencerenin ortasına yerleştireceğiz ve testi tencerenin ortasına denk gelecek kenarlarda da dört beş parmak boş yer kalmalı tencereye testiyi kapatınca boş kalan yerlere birkaç parça et koymalı ( böylece küpün içindeki etinde pişip pişmedini anlayalım)  Tencerenin içine de yaklaşık 3 litre su koyun ve ocağın altını açın suyun içine de biraz tuz attın  su kaynadıkça suyun buharıyla testi içindeki etler de pişecek iki saat sonra tencerenin boş kısmına attığımız etler pişti mi diye kontrol edebilirsiniz.2 su ba...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için son derece önemli bir zaferdir. Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği meydan muharebesi sonucunda, düşman vatan topraklarından tamamen atılmış, bu sayede düşman işgaline nihayet bir son verilmiştir.  30 Ağustos zaferi, Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini; semaları süsleyen Türk Bayrağı’nı gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin dindirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden kutsal bir zaferdir. Bu zafer.e mukaddes değerlerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış; aynı zamanda esaret altında bulunan diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olmuştur.Oya Çiçekcilikiğin bu anlamlı günde çiçeklerden yapmış olduğu gibi ne diyoruz’BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ’.Tüm Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.                       ...

KARADUT ŞURUBU VE FAYDALARI

MALZEMELER   1 kg karadut 1 su bardagı şeker   1,5 lt su      YAPILIŞI: Dutlar temizlenir.üzerine şeker konulur ve kaynatılır.(15-20dk)     Süzgeçten süzülüp soğuk içilir.Yanında maden suyuyla içilmesi daha faydalıdır.Şifa olsun içenlere Faydaları saymakla bitmez bu karadutu sizin için araştırdım.Hem faydalarını hemde karadut şurubu yapımını sizinle paylaşayım istedim. KARADUTUN BESİN DEĞERİ: Karadutta E, K   ve C vitamini bulunur. Yüksek antioksidan özelliği bulunan bu meyve ayrıca sodyum, tiamin, potasyum ve niasin içerir. Yüksek değerli mineral içerir. Magnezyum, demir, bakır, mangan, çinko, selenyum ve karoten açısından zengindir. Birçok meyvenin aksine zeaksantin ve lutein içermediğinden diyet yapanlar için de ideal bir besindir. Karadut Şurubunun Faydaları C vitamini açısından zengin olan karadut nezle grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.        Sinirlerin güçlenme...