Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Duru 3 Yaşına Sevda Özkara Kurabiyelerinin Lezzeti İle Girdi

Anne ve baba çocuklarını ne kadar çok mutlu görürse kendileri de o kadar mutlu olurlar. Çocukların mutluluğunu görmek için özel günler iyi birer fırsattır ama en başta yaş günleri gelir... İşte Sam Otelin aşçıbaşısı meslektaşım Cafer Aydoğan sevgili kızı Duru'nun yaş gününü daha da güzelleştirmek için benim kurabiyelerimi tercih etti... Meslektaşımın bu tercih ve teveccühü beni daha da bir titiz çalışma yapmaya sevk etti... Cafer Aydoğan aynı zamanda Durel Çorap Çamaşır'ın da sahibi...  Güzel kızımızın doğum gününü renklendirmek için 3 yaş çocuğuna uygun olarak renk renk kurabiyeler yaptım. Yıldız kurabiyeler, kalp kurabiyeler, nazar değmesin diye nazar boncuklu kurabiyeler özenle hazırlandı ve yaş günü pastası ile servis edildi. Papatyalar ve kurabiye adamlarda beğenildi.... Yine kurabiyeden "DURU 3 YAŞINDA" yazım da hafızalarda ve fotoğraflarda yerini aldı... Ve afiyetle yenildi hepsi birden.. İyi ki doğmuşsun Duru'cuk nice mutlu yıllara ailen ...

Aşçılar yarışma, şenlik, festivallerde hep birlikte tanışıyor, konuşuyor, öğreniyor ve eğleniyor

Yurdun her yanında her ay mutlaka aşçıların yaptığı bir yarışma etkinlik oluyor. Bu etkinlik programları televizyonlarda yazılı, görsel ve interaktif medyada binler, yüz binlerce insanla buluşuyor. Yapılan bu etkinlikler başta bu aktiviteye katılan tüm kitleyi sonrada kamuoyunu etkiliyor, eğitip bilgilendiriyor. Davetli, izleyici ve jüri üyesi olarak katıldığım benzer pek çok etkinlikteki izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum şimdi de. YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN KUPAYI ALIR, İZLEYEN KATILAN HERKES BİLGİ VE DENEYİM ALIR Yapılan yarışmalarda tatlı çekişmeler, komplo teorileri, itirazlar olsa da zaman zaman çoğunlukla katılan herkes mutlu ve kazançlı ayrılıyor bu etkinliklerden. Farklı bölge, ülke, işletme ve mutfakları temsile eden mesleğini bilen ve seven insanlar birinci olmak ve fark edilmek için ürettikleri ile ilgi çekiyorlar... İşte bu geniş paylaşım öğrenmeyi bilenler için bir eğitim kurumundan ders almak, bir sertifika programına katılmak kadar öğretici oluyor. Tabii sadece...

Türk Mutfağı İnovatif Çocuk Yemekleri İle Yükselecek

Günümüzde AVM ve çarşılarımız da faaliyet gösteren global hamburger restaurantları en çok müşteriyi çocuk menülü ürünleri ile kazanmıştır... Bu ekonomik ve kültürel gücü çocuklarla mutfağımızda yapacağımız inovatif çalışmalarla kendi lehimize çevirebiliriz.  Türk mutfak kültürünü çocuklarımıza küçük yaşta aşılamalı ve onlara Türk Mutfağını sevdirmeli ve öğretmeliyiz. Yemek yapmak çocuklar için temel beceriler sağlar. Boş zamanlarımızı çocuklarınızla mutfakta yemek yaparak geçirelim. SEVDA ÖZKARA TÜRK ÇOCUKLARINA TÜRK MUTFAĞI ÜRÜNLERİNİ İNOVASYONLARLA SEVDİRMEK İSTİYOR Çocukların mutfakta yaptığı cicili bicili gıdalar onların kişisel gelişimi yönünden önemlidir. Hatta mutfak onların duyularını da geliştirir. Ayrıca öz güvenlerini kaz anma açısından ilk adımdır .  Genelde çocuklar yemek seçerler ben onların sağlıklı beslenmesi için çocuklarımızın seveceği tarzda oyuncak şeklinde besinler hazırlamsını sağlamaktayım. Örneğin zeytin peynir sevmeyen bir çocuk penguen şeklinde y...

Bursa 2.Ulusal Gastronomi Yarışması’na AREGALA Türkiye Ekip Olarak Katılıyor

15-16 Mayıs 2012’de Bursa’da yapılacak Bursa 2.Ulusal Gastronomi Yarışması’nın Komitesi belirlenmiştir. Komitede bulunan isimler: Y.Yalçın MANAV, İsmet BÜDÜN, Ümit YÜKSEL, M.Nail ÖZDEN, Fikret ÖZDEMİR, Selahattin CAN olarak belirlenmiştir.  AREGALA Türkiye benzer etkinlik ve yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmada da ekip olarak bulunacak. 2011 yılında gerçekleştirilen 1.Bursa Ulusal Gastronomi Yemek Yarışması’nda  600 yarışmacıya ve 18 firmanın standına Yer verilmişti. 2011 yılındaki ayrışmada Bursa ili ve ilçelerinin profesyonel şefleri, halkı, Tüm Aşçılar Federasyonuna bağlı 24 ilden derneklerin ve katılımcıların yanı sıra  yerel ve ulusal basının katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmişti. Gerek organizasyon gerekse katılımcı açısından 15-16 Mayıs 2012’de 2.si yapılacak yarışmanın çok daha fazla katılımcı ile yeni başarılara imza atacağı tahmin ediliyor… Yarışmaya 32 ilden çok sayıda başarılı şef ve Türkiye ve Dünyada ünlü şefler jüri üyesi olarak...

Sevda Özkara'dan Gelin Damat Kurabiyeleri

Nikah ve düğünlerde de tabakları törenleri şenlendirmek lazım... Küçük bir fark yaptım ve gelin ve damatı simgeleyen kurabiyeler tasarladım.. Yaptığım ilk kurabiyeler hem şekil hemde lezzet olarak çok beğenildi.. Aynısı yada benzerlerini yapabilmeniz için tarifini paylaşıyorum sizlerle... Ama yapması zordur derseniz arayın beni görüşelim dilediğiniz kadarını hazırlayalım ve davetlerinizde sunalım sevdiklerinize... ŞEKER HAMURUNDAN GELİN DAMAT KURABİYESİ TARİFİ: MALZEMELER: 250 Gr. tereyağı   1 adet yumurta Yarım paket vanilya 1 paket kabartma tozu 550 Gr. un 60 Gr. nişasta 3 damla acıbadem vaya limon esansı. YAPILIŞI: Tereyağı ve şekeri 2 dakika yoğuralım. Diğer malzemeleri ekleyip özdeştiriyoruz. Hazır olan hamurumuzu buzdolabında 30 dk. dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurumuzu 1cm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kalıpla kesiyoruz. 175 derece fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkarttığımız kurabiyeleri soğutup üzerine şeker hamuruyla çeşitli şekiller veriyoruz. ...

culinarymag.com Sevda Özkara Haberi: Mutfak Onların Özgüvenini Kazandırıyor

Çocuklara yönelik yaptığım yeni ürün, sunum ve uygulamalar her kesimden ilgi ve sevgi görüyor.. Yaptığım çalışmalarda en çok eğlenen ben ve birlikte çalıştığımız çocuklar ve aileleri oluyor... Eğitmen Aşcı olarak çalıştığım Netiş Mutfak Okulu'nda yaptığım çalışma sektörün saygın web portalı  http://culinarymag.com  'inde ilgisini çekmiş... bu konuda yapacağım yeni çalışmaların müjdesini vererek haberi paylaşıyorum: Ankara’da hizmet veren NETİŞ Mutfak Okulu’nda eğitmenlik yapan Sevda Özkara’nın yeni workshopu çocuklar ve aileleri tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor. Aynı zamanda AREGALA Federasyonu Genel Sekreteri de olan Sevda Özkara çocuklarla yemek yapmanın yararları konusunda şunları söyledi; “Yemek yapmak çocuklar için temel beceriler sağlar. Boş zamanınızı çocuklarınızla mutfakta yemek yaparak geçirin. Çocukların mutfakta yaptığı cicili bicili gıdalar onların kişisel gelişimi yönünden önemlidir. Hatta mutfak onların duyularını da geliştirir. Ayrıca özgüvenl...

“Jüri Üyesi Sevda Özkara” olarak ‘’BODRUM YARIŞIYOR 2012’’yi izlemek bana ayrı bir heyecan bilgi kattı

Biz aşçılar tencere tabak yanında yakınında olmaktan çok keyif alırız… Tencerede pişen tabakta tüketilen yemeğin yiyende bıraktığı huzur ve memnuniyet bizim en büyük kazancımızdır.. Bu yıl Bodrum'da yapılan ve Türkiye'nin her yanında katılan başarılı aşçılarının katkıda bulunduğu yarışmada ben jüri üyesi olarak ayrı bir yerden izledim  yarışmayı.. Bu durum benim için çok daha farklı, renkli ve öğreticiydi... Yarışmaya sekreteri olduğum Aregala Federasyonu Türkiye ekibi ile birlikte katıldım… ekip Başkanımız Seyfi Ali ERŞAHİN ve diğer ekip üyeleri ile AREGALA'nın yakın zamanda yapacağı çalışmalarıda planladık hep birlikte..Yarışmaya ünlü şeflerden MEHMET YALÇINKAYA RAFET İNCE AYVAZ AKBACAK VE ZEKİ KARA gibi isimler renk kattı... KATILAN, KATKI SAĞLAYAN, BAŞKANLAR, ŞEFLER AŞCILAR VE BASIN MENSUPLARINA AREGALA TÜRKİYE OLARAK TEŞEKKÜR EDERİZ. Başta Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği Başkanı Sayın Halil UZUN, Başkan yardımcısı ,Sayın Cumhur FIŞKIR...