Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Bolu Postası Yazarları Ankara Ekibi İle Sevda Özkara İftarı

13 Ağustos 2012 Pazartesi günü Bolu Postası Gazetesi yazarları Mehmet Bilgin başkanlığında Alba Otelde iftar yemeğinde buluştular. Bolu'daki yerel olaylar ile birlikte özellikle aşçılık konusunda da etkili yayımlar yapan gazetede işini bilen ve seven profesyonellerle bir arada olmak bana keyif verdi. Her ne kadar ben Bolu'da doğmuş ya da yaşamamış olsam bile yenmek konusundaki sevgim, bilgim ve deneyimlerim bu konuda yetkin yöneticilerin dikkatini çekmiş, beni de aralarına almışlar.. Yemek ve aşçılık konusunda marka şehir Bolu'nun bu önemli gazetesinde yazmak ve bu insanlar arasında bulunmak bana onur ve gurur veriyor..  BOLU POSTASI İFTAR YEMEĞİNDE BULUNAN YAZAR VE YÖNETİCİLER Engin Ustanın lezzetli yemekleri iştahla yendi. Metin Alpaslan, Mehmet Bilgin, Ramazan Yaman ve oğlu Furkan, Şahin Veli, Aynur Demirer, Levent Şahin, Sercan Sezen, Sevda Özkara, Uğur Turan, Veli Afacan, Leyla Gündez Büyükeren, Uğur Salih Uçar, Ahmet Yazıcı hazır bulundu. Bolu Postası'nın...

Sevda Özkara İşkur- Netiş Mutfak Okulunda İstihdam Garantili Aşçı ve Yardımcıları Yetiştiriyor

Sevda Özkara aşçılık ile ilgili deneyimlerini Netiş Mutfak Kursunda sektörde iş yapmak, yardımcı ve usta olmak isteyen kursiyerler için kullanacak. Daha önceleri sektörde farklı mekanlarda hizmet veren pek çok kursiyeri eğitip sektörde iş bulmasını sağlayan Sevda Özkara çok daha fazlasını sunmak için yeni kursiyerlerin kayıt yaptırmasını bekliyor. İŞKUR DESTEĞİ İLE NETİŞ MESLEK KURSUNDA KURSİYERLER GÜNDE 20 TL ÜCRET ALACAK, 6 AYLIK KURS SONUNDA SERTİFİKA ALIP ÇALIŞMAYA BAŞLAYABİLECEKLER. Netiş Mutfak Okulunda aşçı olmak isteyenlere İşkur işbirliğiyle düzenlenecek olan aşçı yardımcılığı, pastacı yardımcılığı kursu bayramdan sonra başlayacaktır. Günlük 20 TL kursiyerlere ücret ödenecektir. Haftanın 5 günü sürecek olan kurs 6 ay sürecektir. Kursta Sevda Özkara ile birlikte sektörün güçlü aşcı ve eğitmenleri de ders verecekler. Kursu istek ve başarıyla bitirenler için sertifika verilecek Aşçı Yardımcısı olarak kursun sonunda istihdam garantisi sağlanacaktır. Yaş sınırı 15 le 50 olan...

Duru 3 Yaşına Sevda Özkara Kurabiyelerinin Lezzeti İle Girdi

Anne ve baba çocuklarını ne kadar çok mutlu görürse kendileri de o kadar mutlu olurlar. Çocukların mutluluğunu görmek için özel günler iyi birer fırsattır ama en başta yaş günleri gelir... İşte Sam Otelin aşçıbaşısı meslektaşım Cafer Aydoğan sevgili kızı Duru'nun yaş gününü daha da güzelleştirmek için benim kurabiyelerimi tercih etti... Meslektaşımın bu tercih ve teveccühü beni daha da bir titiz çalışma yapmaya sevk etti... Cafer Aydoğan aynı zamanda Durel Çorap Çamaşır'ın da sahibi...  Güzel kızımızın doğum gününü renklendirmek için 3 yaş çocuğuna uygun olarak renk renk kurabiyeler yaptım. Yıldız kurabiyeler, kalp kurabiyeler, nazar değmesin diye nazar boncuklu kurabiyeler özenle hazırlandı ve yaş günü pastası ile servis edildi. Papatyalar ve kurabiye adamlarda beğenildi.... Yine kurabiyeden "DURU 3 YAŞINDA" yazım da hafızalarda ve fotoğraflarda yerini aldı... Ve afiyetle yenildi hepsi birden.. İyi ki doğmuşsun Duru'cuk nice mutlu yıllara ailen ...

Aşçılar yarışma, şenlik, festivallerde hep birlikte tanışıyor, konuşuyor, öğreniyor ve eğleniyor

Yurdun her yanında her ay mutlaka aşçıların yaptığı bir yarışma etkinlik oluyor. Bu etkinlik programları televizyonlarda yazılı, görsel ve interaktif medyada binler, yüz binlerce insanla buluşuyor. Yapılan bu etkinlikler başta bu aktiviteye katılan tüm kitleyi sonrada kamuoyunu etkiliyor, eğitip bilgilendiriyor. Davetli, izleyici ve jüri üyesi olarak katıldığım benzer pek çok etkinlikteki izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum şimdi de. YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN KUPAYI ALIR, İZLEYEN KATILAN HERKES BİLGİ VE DENEYİM ALIR Yapılan yarışmalarda tatlı çekişmeler, komplo teorileri, itirazlar olsa da zaman zaman çoğunlukla katılan herkes mutlu ve kazançlı ayrılıyor bu etkinliklerden. Farklı bölge, ülke, işletme ve mutfakları temsile eden mesleğini bilen ve seven insanlar birinci olmak ve fark edilmek için ürettikleri ile ilgi çekiyorlar... İşte bu geniş paylaşım öğrenmeyi bilenler için bir eğitim kurumundan ders almak, bir sertifika programına katılmak kadar öğretici oluyor. Tabii sadece...

Türk Mutfağı İnovatif Çocuk Yemekleri İle Yükselecek

Günümüzde AVM ve çarşılarımız da faaliyet gösteren global hamburger restaurantları en çok müşteriyi çocuk menülü ürünleri ile kazanmıştır... Bu ekonomik ve kültürel gücü çocuklarla mutfağımızda yapacağımız inovatif çalışmalarla kendi lehimize çevirebiliriz.  Türk mutfak kültürünü çocuklarımıza küçük yaşta aşılamalı ve onlara Türk Mutfağını sevdirmeli ve öğretmeliyiz. Yemek yapmak çocuklar için temel beceriler sağlar. Boş zamanlarımızı çocuklarınızla mutfakta yemek yaparak geçirelim. SEVDA ÖZKARA TÜRK ÇOCUKLARINA TÜRK MUTFAĞI ÜRÜNLERİNİ İNOVASYONLARLA SEVDİRMEK İSTİYOR Çocukların mutfakta yaptığı cicili bicili gıdalar onların kişisel gelişimi yönünden önemlidir. Hatta mutfak onların duyularını da geliştirir. Ayrıca öz güvenlerini kaz anma açısından ilk adımdır .  Genelde çocuklar yemek seçerler ben onların sağlıklı beslenmesi için çocuklarımızın seveceği tarzda oyuncak şeklinde besinler hazırlamsını sağlamaktayım. Örneğin zeytin peynir sevmeyen bir çocuk penguen şeklinde y...

Bursa 2.Ulusal Gastronomi Yarışması’na AREGALA Türkiye Ekip Olarak Katılıyor

15-16 Mayıs 2012’de Bursa’da yapılacak Bursa 2.Ulusal Gastronomi Yarışması’nın Komitesi belirlenmiştir. Komitede bulunan isimler: Y.Yalçın MANAV, İsmet BÜDÜN, Ümit YÜKSEL, M.Nail ÖZDEN, Fikret ÖZDEMİR, Selahattin CAN olarak belirlenmiştir.  AREGALA Türkiye benzer etkinlik ve yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmada da ekip olarak bulunacak. 2011 yılında gerçekleştirilen 1.Bursa Ulusal Gastronomi Yemek Yarışması’nda  600 yarışmacıya ve 18 firmanın standına Yer verilmişti. 2011 yılındaki ayrışmada Bursa ili ve ilçelerinin profesyonel şefleri, halkı, Tüm Aşçılar Federasyonuna bağlı 24 ilden derneklerin ve katılımcıların yanı sıra  yerel ve ulusal basının katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmişti. Gerek organizasyon gerekse katılımcı açısından 15-16 Mayıs 2012’de 2.si yapılacak yarışmanın çok daha fazla katılımcı ile yeni başarılara imza atacağı tahmin ediliyor… Yarışmaya 32 ilden çok sayıda başarılı şef ve Türkiye ve Dünyada ünlü şefler jüri üyesi olarak...

Sevda Özkara'dan Gelin Damat Kurabiyeleri

Nikah ve düğünlerde de tabakları törenleri şenlendirmek lazım... Küçük bir fark yaptım ve gelin ve damatı simgeleyen kurabiyeler tasarladım.. Yaptığım ilk kurabiyeler hem şekil hemde lezzet olarak çok beğenildi.. Aynısı yada benzerlerini yapabilmeniz için tarifini paylaşıyorum sizlerle... Ama yapması zordur derseniz arayın beni görüşelim dilediğiniz kadarını hazırlayalım ve davetlerinizde sunalım sevdiklerinize... ŞEKER HAMURUNDAN GELİN DAMAT KURABİYESİ TARİFİ: MALZEMELER: 250 Gr. tereyağı   1 adet yumurta Yarım paket vanilya 1 paket kabartma tozu 550 Gr. un 60 Gr. nişasta 3 damla acıbadem vaya limon esansı. YAPILIŞI: Tereyağı ve şekeri 2 dakika yoğuralım. Diğer malzemeleri ekleyip özdeştiriyoruz. Hazır olan hamurumuzu buzdolabında 30 dk. dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurumuzu 1cm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kalıpla kesiyoruz. 175 derece fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkarttığımız kurabiyeleri soğutup üzerine şeker hamuruyla çeşitli şekiller veriyoruz. ...