Ana içeriğe atla

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Son yıllarda Bayram deyince akla her ne kadar önü ve arkasına eklenen günlerle oluşan uzun tatil günleri gelsede aslında öyle değil. Bayramlar önce aile fertleri yakınlar komşular ve tüm yurdum insanının lezzetli sofralar etrafinda buluşma konuşma kaynaşma hallesme barışma günleridir. Özellikle bu Buluşmalar en çokta Bayram Namazindan sonra kurulan sofralarda yapılırki şimdi size ondan bahsedeceğim biraz.
Bayramlar neşe bolluk muhabbet ortamını oluştururken bunun temeli harcı mıknatısı hep "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" durum ve prensipi olmuştur. Bayramdan günler oncesi yufkalar açılır sarmalar sarılır dolmalar doldurulur baklavalar yapılır bayram gelmeden bayram neşesi heyecani başlar hane ve mahallelerde. Aslında yaşanan bayramların güzelliği öncesindeki imece usulu hazırlıklar ve sonrasındaki buluşmaların verdiği huzur ve anılarla daha da katlanır artar çoğalır.
Geleneksek Türk Mutfağı'nın en özel ve güzel yemekleri Bayram Sofraları için hazırlanmış duyulmuş görülmüş bulunmuş çoğaltılmıştır. Sevdiklerimiz için sevgi ve muhabbetle yaptığımız yemekler tatlılar hem karnımızı hem de ruhumuzu doyurmus verdigi tokluk güç kuvvet yillarca bizi yürütmüştür.
"Ah neydi o eski Bayramlar..." demeyecegim ben. Inatla o sevgi dolu bizi bize yaklaştıran sofralarımızın etrafinda birlikte yiyerek her günümüzü, Bayram duygusu neşesi bereketi ile yaşamak yaşatmak isteriz.
Sevgi lezzet barış dolu Bayram Sofraları hep olsun hep kurulsun, Bayramınız Mübarek Olsun.
                                                                                                           
   Sevda Özkara
                                                                                                                 
Eğitmen şef

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVDA'NIN YORUMUYLA AYAŞ KAPAMA

Lezzeti dillere destan aslında yapımı çokkkk kolay sadece pişmesi biraz zaman aldıgı için sabır isteyen bir yemektir.Hemen tarife geçeyim MALZEMELER 1 kg kuzu eti 10 tane kıska soğan tuz .karabiber 2 su bardagı haşlanmış nohut 2 su bardagı pirinç tereyag tabiki olmazsa olmazı delikli küp ve ona uygun bir kap Yapılışı:Eti soganı bir kapta tuz ve karabiberle harmanlayın.Sonra küpün içine koyun  testinin ağız kısmı tencereye taban kısmı yukarıya gelecek şekilde tencerenin ortasına yerleştireceğiz ve testi tencerenin ortasına denk gelecek kenarlarda da dört beş parmak boş yer kalmalı tencereye testiyi kapatınca boş kalan yerlere birkaç parça et koymalı ( böylece küpün içindeki etinde pişip pişmedini anlayalım)  Tencerenin içine de yaklaşık 3 litre su koyun ve ocağın altını açın suyun içine de biraz tuz attın  su kaynadıkça suyun buharıyla testi içindeki etler de pişecek iki saat sonra tencerenin boş kısmına attığımız etler pişti mi diye kontrol edebilirsiniz.2 su ba...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için son derece önemli bir zaferdir. Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği meydan muharebesi sonucunda, düşman vatan topraklarından tamamen atılmış, bu sayede düşman işgaline nihayet bir son verilmiştir.  30 Ağustos zaferi, Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini; semaları süsleyen Türk Bayrağı’nı gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin dindirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden kutsal bir zaferdir. Bu zafer.e mukaddes değerlerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış; aynı zamanda esaret altında bulunan diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olmuştur.Oya Çiçekcilikiğin bu anlamlı günde çiçeklerden yapmış olduğu gibi ne diyoruz’BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ’.Tüm Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.                       ...

KARADUT ŞURUBU VE FAYDALARI

MALZEMELER   1 kg karadut 1 su bardagı şeker   1,5 lt su      YAPILIŞI: Dutlar temizlenir.üzerine şeker konulur ve kaynatılır.(15-20dk)     Süzgeçten süzülüp soğuk içilir.Yanında maden suyuyla içilmesi daha faydalıdır.Şifa olsun içenlere Faydaları saymakla bitmez bu karadutu sizin için araştırdım.Hem faydalarını hemde karadut şurubu yapımını sizinle paylaşayım istedim. KARADUTUN BESİN DEĞERİ: Karadutta E, K   ve C vitamini bulunur. Yüksek antioksidan özelliği bulunan bu meyve ayrıca sodyum, tiamin, potasyum ve niasin içerir. Yüksek değerli mineral içerir. Magnezyum, demir, bakır, mangan, çinko, selenyum ve karoten açısından zengindir. Birçok meyvenin aksine zeaksantin ve lutein içermediğinden diyet yapanlar için de ideal bir besindir. Karadut Şurubunun Faydaları C vitamini açısından zengin olan karadut nezle grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.        Sinirlerin güçlenme...