FAYDASI SAYMAKLA BİTMEYEN ANTİBİYOTİK ÖZELLİĞİ OLAN DUTU ŞEKER HASTALARI TÜKETİRKEN DİKKATLİ OLMALIDIR.
- Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü bir etkiye sahip olmaktadır.
- Beyaz dut idrar söktürür ve vücutta biriken suyu boşaltmaktadır.
- Aç karnına yenilen beyaz dut bağırsak solucanlarını dökmekte oldukça faydalıdır.
- Hangi şekilde tüketilir ise tüketilsin iyi bir kan yapıcı meyve olmaktadır.
- Sabah aç karnına kahvaltıdan önce yenilir ve üstüne su içilir ise bağırsakların çalışması hızlanmaktadır.
- Ayrıca beyaz dut ateş düşürücü bir etkisi olmaktadır.
- İştah artırır ve enerji verir.
Kür 1: Egzemanaya karşı bire bir
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içine 1 avuç dolusu beyaz dut kurusu atın 6 dk kısık ateşte kaynamaya devam. sonra ocaktan indirin.elinizi yakmayacak sıcaklıga gelince egzamalı ellerinizi kabın içine koyup 10 dk bekletin.Bir saat ellerinizi yıkamayın.Bir saatin sonunda iyice durulayınHaftada 3 kez uygulamayı tekrar edin.Her defasında taze hazırlayın..
Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir.eğer egzama ayak bileklerinde ve el bileklerindeyse kepçe yardımıyla egzamalı bölgeye 10 dk boyunca sık sık dökün.(ibrahim saraçoğlundan alıntıdır)
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içine 1 avuç dolusu beyaz dut kurusu atın 6 dk kısık ateşte kaynamaya devam. sonra ocaktan indirin.elinizi yakmayacak sıcaklıga gelince egzamalı ellerinizi kabın içine koyup 10 dk bekletin.Bir saat ellerinizi yıkamayın.Bir saatin sonunda iyice durulayınHaftada 3 kez uygulamayı tekrar edin.Her defasında taze hazırlayın..
Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir.eğer egzama ayak bileklerinde ve el bileklerindeyse kepçe yardımıyla egzamalı bölgeye 10 dk boyunca sık sık dökün.(ibrahim saraçoğlundan alıntıdır)
KÜR – 2: Kandaki iltihaba karşı
Kandaki CRP (Chemical Reaktif Protein) yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için. Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır ve her defasında taze hazırlanması gerekir.(ibrahim saraç oglundan alıntı kür)
Kandaki CRP (Chemical Reaktif Protein) yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için. Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır ve her defasında taze hazırlanması gerekir.(ibrahim saraç oglundan alıntı kür)
Kapanmayan yara için
Anadolu’da beyaz dut ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı Osmanlı’dan beri bilinmektedir. Dutun yapraklarında kendine özgü doğal antibiyotik ve antiseptik özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır. Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralara karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.
Eğer kanda iltihap bulunmuşsa yan sütundaki beyaz dut kurusu kürü, mükemmel bir destekleyicidir.
Kanda yüksek olan CRP (Chemical Reactive Protein) değerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.(ibrahim saraç oglundan alıntı)
Anadolu’da beyaz dut ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı Osmanlı’dan beri bilinmektedir. Dutun yapraklarında kendine özgü doğal antibiyotik ve antiseptik özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır. Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralara karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.
Eğer kanda iltihap bulunmuşsa yan sütundaki beyaz dut kurusu kürü, mükemmel bir destekleyicidir.
Kanda yüksek olan CRP (Chemical Reactive Protein) değerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.(ibrahim saraç oglundan alıntı)
1 kg beyaz dut
800 gr toz şeker
yarım limon suyu
1 yada 2 diş karanfil
YAPILIŞI:Dutların sapları kesilip bol suyla yıkanır.süzgece konulur.Suyu süzülünce tencereye alınır ve üzerine şeker ilave edilip bir gece sulanması beklenir.Daha sonra istege göre karanfil atılıp harlı ateşte 15-20 dk pişirilir.Bu arada oluşan köpükleri kevgirle alınır.üzerine yarım limon suyu sıkılıp kıvamını alana kadar kaynatılır.Kıvamına bakılıp ocaktan alınır.Afiyet şifa olsun.
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA