Ana içeriğe atla

Kayıtlar

SEVDA ÖZKARA'DAN SICAK ŞARAP YAPIMI

Malzeme Listesi 8 Adet Karanfil 1 Tane elma 1 Şişe Kırmızı Şarap 1 Adet Limon 1 Adet Portakal 7 Yemek Kaşığı Esmer Şeker 3 Adet Çubuk Tarçın Yarım Çay Bardağı Kuru Üzüm Evde Sıcak Şarap Yapımı Nasıl Yapılır? Sıcak şarap yapımı için, yıllanmış şarap yerine orta derecede kaliteli kırmızı şarap kullanın. Tencereye şarabı koyduktan sonra kesinlikle kaynatmayın, oldukça kısık ateşte ve ocağın en küçük tarafında, teflon tencere kullanarak hazırlayın. Şeker yerine bal da kullanabilrisiniz. Kakule, zencefil gibi farklı baharatlar da deneyebilirsiniz. Malzemeleri olabildiğince bütün halde kullanır iseniz servis yaparken olabildiğince berrak bir renk elde edersiniz. Eğer alkol miktarını arttırmak isterseniz votka ekleyebilirsiniz. (Seyreltilmiş alkol temin etmek zor olduğu için ve miktarı ancak labratuar ortamında ayarlanabileceği için votka kullanılabilir) Sıcak şarabı dilerseniz leblebi gibi yağlı olmayan kuruyemişle de servis edebilirsiniz. Buna gore sıcak şarabı...

SEVDA ÖZKARA İLE SEVGİLİLER GÜNÜ MENÜSÜ

Kökeni, Roma Katolik Kilisesi 'nin inanışına dayanan sevgililer günü , Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple "Aziz Valentin Günü" ( St. Valentine's Day ) olarak da bilinir. Valentine kelimesi, batı medeniyetlerinde sevgili anlamında da kullanılır. Aslında Şubat ayıortasının ve aşkın ilişkisi antik çağlara kadar dayanmaktadır. Antik yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman dilimi  Zeus ile Hera 'nın kutsal evliliğine adanmıştır. Antik Roma 'da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus 'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus'u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanış...

Türk Mutfağı'nı Öğrenme ve Öğretme Sevdası İle Yeni Yıla Giriyoruz

Netiş Mutfak Okulu ve daha önceki öğretim deneyimlerim bana da yeni yemekler yeni sunumlar üretiyor. Yeni başlayan her kurs döneminde öğrenciler ne kadar heyecanlıysa bir o kadar da ben heyecanlanıyorum. Aşçılık, pasta, yemek içmek konusunda öğrenmek ve yeni ürünler yapmak isteğiyle dolu öğrencilerin heyecanı beni de sarıyor sadece var olanı değil daha da farklı pratik inovatif işleri çıkarmamı öğrenmemi sağlıyor.. Öğretmek için bu işin başındayım ama ben de öğrencilerimle birlikte öğreniyorum Gecen her kursa zamanı bir öncekine göre daha çok bilgi ve deneyim kazandırıyor bana. YENİ YILIN İLK GÜNÜ VE SONRAKİ HER GÜN BİRLİKTE ÖĞRENECEĞİMİZ FIRSAT GÜNLERİ OLACAK İşte bu bakış ve öğrenme-öğretme isteği öyle bir tükenmez kaynak ki öğrendikçe çoğalıyor. Daha çok öğrenmek için daha çok dolaşıp, araştırıp okuyorum. Geriye doğru baktığımda bende böyle beyaz bir sayfa olarak başlamıştım.. Öğrenirken meraklıydım ya öğretirken de meraklıyım.. Öğrencilerime yemek tarifi, yapma tekniği ...

Yeni Yıla Lezzet, Sağlık, Neşeyle Girelim Öyle Devam Etsin

Şimdi yeni yıla giriyoruz ya bir sürü aktivite yapılır her yerde... Ama biz bu aktivite ve yeni yıla girme işini biraz daha farklı renkli bir halde oldurmaya çalışacağız. Onu paylaşacağım sizlerle şimdi. Yeni yıla girmeden önce bir kere yaşadığımız yılı önümüzü yanımızı toplamamız lazım.. Bu sene içinde neler yaptık onu değerlendirmemiz lazım sonrada yeni yılda neler yapmamız lazım onları planlamamız lazım ve sonrada uygulamamız lazım... Tabii ki evimizde dost ve arkadaşlarımızla kuracağımız lezzetli sofra ve eğlence ile sımsıcak girmemiz lazım... BU SENE NEYİ İYİ YAPTIM, NEYİ YAPAMADIM MUTLU VE BAŞARILI OLMAM İÇİN NELER YAPMAM LAZIM Aslında yaşarken genelde hep geçmişi özler, geçmişle ilgili sohbet eder ve bu günümüz yaşarken geçmişle birleştiririz. Ama işin doğrusu yarın için yaşamak ve plan yapmak lazım. Onun için önce masamızı mutfağımızı kap ve kacağımızı gözden geçirmemiz lazım. Çalıştığımız iş yerinin o yıl içinde eskiyen kullanılmayan eşya ve durumlarını sorgulamak daha erg...

Sevda Özkara'dan Salep ile Dondurmanın Orkide Aşkı

Kışı daha sıcak ve keyifli geçirmek isterseniz salep çok iyi gelir... Salep ile Dondurmanın Orkide Aşkı : “Meşhurdur ikinci derecede ısıdır yaabisdir cimaa gayet kuvvet virir acem diyarında gayet muteberdir döğerler bal ile ya şeker ile balûze gibi bişürüb ısıcak gahve gibi içerler.”  Oldukça eskiydi yani hikayemiz...Osmanlı saraylarındaki “Halvahane”lerde niceleri konuşmuştu bu aşkı, Hatta İbn-i Sina’nın “Kanun” unda da yer bulmuştu kendine. Kimilerine kuvvet, kimilerinin derdine ilaç olmuştu. Roma´dan Osmanlı´ya kadar nice hekimler, botanikçiler yazmışlardı tarihler boyunca bu aşkı...  Salep ile dondurmanın Orkide aşkından bahsedeceğim bugün sizlere. Evvel zaman içinde, soğuk kış gecelerinin buğusu üzerinde tüten sıcacık tarçınlısı Salep ile kavurucu yazların kahraman kurtarıcısı dondurma, güzeller güzeli nazlı orkideye aşık olmuşlardı… Orkide´de bu aşıklara cevap vermekte gecikmemiş, her ikisine birden ilan-ı aşk etmişti. Böylece Orkide aşkı, bazen sıcak baze...

Bolu Postası Yazarları Ankara Ekibi İle Sevda Özkara İftarı

13 Ağustos 2012 Pazartesi günü Bolu Postası Gazetesi yazarları Mehmet Bilgin başkanlığında Alba Otelde iftar yemeğinde buluştular. Bolu'daki yerel olaylar ile birlikte özellikle aşçılık konusunda da etkili yayımlar yapan gazetede işini bilen ve seven profesyonellerle bir arada olmak bana keyif verdi. Her ne kadar ben Bolu'da doğmuş ya da yaşamamış olsam bile yenmek konusundaki sevgim, bilgim ve deneyimlerim bu konuda yetkin yöneticilerin dikkatini çekmiş, beni de aralarına almışlar.. Yemek ve aşçılık konusunda marka şehir Bolu'nun bu önemli gazetesinde yazmak ve bu insanlar arasında bulunmak bana onur ve gurur veriyor..  BOLU POSTASI İFTAR YEMEĞİNDE BULUNAN YAZAR VE YÖNETİCİLER Engin Ustanın lezzetli yemekleri iştahla yendi. Metin Alpaslan, Mehmet Bilgin, Ramazan Yaman ve oğlu Furkan, Şahin Veli, Aynur Demirer, Levent Şahin, Sercan Sezen, Sevda Özkara, Uğur Turan, Veli Afacan, Leyla Gündez Büyükeren, Uğur Salih Uçar, Ahmet Yazıcı hazır bulundu. Bolu Postası'nın...

Sevda Özkara İşkur- Netiş Mutfak Okulunda İstihdam Garantili Aşçı ve Yardımcıları Yetiştiriyor

Sevda Özkara aşçılık ile ilgili deneyimlerini Netiş Mutfak Kursunda sektörde iş yapmak, yardımcı ve usta olmak isteyen kursiyerler için kullanacak. Daha önceleri sektörde farklı mekanlarda hizmet veren pek çok kursiyeri eğitip sektörde iş bulmasını sağlayan Sevda Özkara çok daha fazlasını sunmak için yeni kursiyerlerin kayıt yaptırmasını bekliyor. İŞKUR DESTEĞİ İLE NETİŞ MESLEK KURSUNDA KURSİYERLER GÜNDE 20 TL ÜCRET ALACAK, 6 AYLIK KURS SONUNDA SERTİFİKA ALIP ÇALIŞMAYA BAŞLAYABİLECEKLER. Netiş Mutfak Okulunda aşçı olmak isteyenlere İşkur işbirliğiyle düzenlenecek olan aşçı yardımcılığı, pastacı yardımcılığı kursu bayramdan sonra başlayacaktır. Günlük 20 TL kursiyerlere ücret ödenecektir. Haftanın 5 günü sürecek olan kurs 6 ay sürecektir. Kursta Sevda Özkara ile birlikte sektörün güçlü aşcı ve eğitmenleri de ders verecekler. Kursu istek ve başarıyla bitirenler için sertifika verilecek Aşçı Yardımcısı olarak kursun sonunda istihdam garantisi sağlanacaktır. Yaş sınırı 15 le 50 olan...