Mis gibi kokusuyla agızda dagılan nefis tadıyla evinizde pastaneden almış gibi un kurabiyesi yapmaya ne dersiniz.Hadi ozaman mutfaga girip az masraflı kurabiyemizi yapalım.
MALZEMELER.
1kg un
300 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
500 gr biskin yag
YAPILIŞI:Yag ve pudra şekerikrema haline gelene kadar iyice yugurulur.vanilya katılır yavaş yavaş un ilave edilir.Pürüzsüz bir hamur elde edilir.Burdaa biraz hamuru toparlamakta zorlanabilirsiniz pes etmek yok az daha kollarınıza kuvvet:) Güzelce yaptık hamuru rulo şeklinde hamur yapıp üzerini çatal yardımıyla klasik un kurabiyesi şekli veriyoruz.Ve verey şekilde kesip yaglı kagıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Önemli bir nokta fırının derecesi 100 dereceyi geçmesin yavaş şekilde 1 saate yakın üzeri pembeleşmeden pişirin.Fırından çıkınca ilk sıcaklıgı geçsin üzerine pudra şekeri serpip afiyetle tüketebilirsiniz.Cam kavanozlarda bayatlamadan uzun süre saklayabilirsiniz. NOT:Evde biskin yagı yapımı.margarini tavaya koyun yakmadan margarini eritin. margarini ılımaya bırakıyoruz.Ilıdıktan sonra dolapta 4 saate yakın bekletip tekrar donduruyoruz.Donduktan sonra üzerinden bi parça delik açıp içerisindeki suyu boşaltıyoruz.Evet yagımız hazır .
AFİYET ŞİFA OLSUN
Egitmen şef Sevda ÖZKARA