ŞEKERPARE
HAMURU İÇİN;
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
125 gr yumuşak margarin
1 su bardagı pudra şekeri
3 yemek kaşıgı irmik
1 paket kabartma tozu (10gr)
1 paket vanilya (5 gr)
3 yada 3,5 su bardagı un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardagı toz şeker
4 su bardagı su
yarım limon suyu,
Şerbeti hazırlamak için:Tencereye su ve şeker konulup ocaga kaynamaya bırakılır.kaynayınca yarım limon suyu atılıp 5-6 dk daha kaynatılır.Hazırlanan şerbet sogutmak için kenara alınıp bekletilir.
Hamuru hazırlamak için: Margarin,pudraşekeri,irmik vanılya katılıp krema kıvamı olana dek yogrulur.azar azar un ve kabartma tozu ilave edilir.hamur ele yapışmayacak kıvam olana dek yogrulur.Yuvarlak şekil verilip ortasına fındık yerleştirilir.üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda üzeri renk alana kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz soguk şerbeti üzerine dökülür.iyice şerbetini çekince üzerine toz fıstık yada hindistan cevizi serperek servis edilir.AFİYET OLSUN
Egitmen şef Sevda ÖZKARA