Çayın yanında nefis bol soslu ıslak keke asla hayır demem.Benim gibi sevenlerinde olduğunu düşünerek sizle tarifimi paylaşmak istedim
KEKİ İÇİN
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2su bardağı un
SOSU İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
Kekimize başlamadan önce tüm malzemelerimi dolaptan çıkarıp oda
ısısında biraz bekletiyorum.Yumurtaları iyice çırpıyorum sonra şekerini katıp
şeker eiyene kadar tekrar çırpıyorum.Sıvı malzemeleri de ekledikten sonra,
kakao , kabartma tozu,vanilya ve unu eleyerek karışıma ilave edip iyice homojen
karışım olanadek çırpıyorum.Yaglanmış dikdörtgen yada kare tepsiye iyice
yayıyorum kekimi 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk
pişiriyoruz.Piştikten sonra dilimliyorum kürdanla bikaç yerinden delikler açıp hazırladığımız kakolu sosumuzu döküyoruz
.Kekimiz normal keke göre ince olacak ben arasına dondurma ve üzerine krokan
yaparak servis etmeyı tercih ettim servis şekli istediğiniz gibi edebilirsiniz
tek başına bile mükemmel olan ıslak kekimizi tüketebilirsiniz..
SOSUNUN YAPILIŞI:Süt sıvı yağ şeker kakoyu iyice karıştırıp
ocakta az ılıtıyoruz.Sonra kekimizin üstüne döküyoruz.
KROKANIN YAPILIŞI:
3 damla limon
Yapılışı:Kısık ateşte teflon tavaya 1 su bardağı toz şeker
ve 1 su bardağı gelişi güzel kırılmış fındığı koyup şekerin erimesini
bekliyoruz. Şeker iyice eriyip akışkan bir kıvam alınca 3 damla limon suyu
damlatıyoruz az daha ateşte bekletip
yağlı kağıt üzerine döküyoruz sogmasını
bekleyip parçalara ayırıp ister tatlıların üzerine istersenizde çay yada
kahvenin yanında ikram edip yiyebilirsiniz.AFİYET OLSUN
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA