MALZEMELER:
1 Orta boy karnı bahar
1 Tane yumurta sarısı
150 Gr. kaşar
2 Kaşık un
2 Su bardağı süt
50 Gr. Tere yağ
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Karnı baharı parçalara ayırıp sıcak suda haşlayın.
Haşlanmış karnı baharı süzgece alın suyu süzülsün. Ayrı bir tencerede
tereyağını eritin, unu kavurun, kavrulan unun üstüne sütü koyup koyulaşıncaya
kadar pişirin. Tuz karabiber ekleyin. Haşlanmış karnı baharı fırın tepsisine
alın üzerine beşamel sos dökün. Yumurta sarısını sosun üstüne yayın,
rendelenmiş kaşar peynirini tepsinin üzerine serpiyoruz. 200 derece fırında
üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.