Ana içeriğe atla

Kayıtlar

SEVDA DAN MADIMAK YEMEĞİ TARİFİ

MADIMAK YEMEĞİ 500 gram madımak 1 kâse yoğurt 3-4 diş sarımsak 75 gram bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 75 gram tereyağı 2 su bardağı su 1 adet orta boy soğan madımak temizlenir, sonra incecik kıyılır. Orta boy tencerede   yağla ince kıyılmış soğan 3-4 dakika kavrulur. Bu karışım, kıyılan madımağın üzerine ilave edilir. bulgur da ilave edilerek 2 su bardağı su ile 15 dakika pişirilir. Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Afiyet olsun Madımak otunun faydaları: Madımak, güçlü antioksidandır. Kan şekerini dengeler İdrar söktürür. Antiseptik özellikler gösterdiğinden mide ve bağırsakta oluşabilecek hastalıkların önüne geçiyor. Madımak doğada kendiliğinden çıkan bir ottur.                                                                                   ...

SEVDA ÖZKARADAN GELİNCİK ŞERBETİ

GELİNCİK ŞERBETİ Osmanlı sarayında şerbetlerin ayrı bir önemi vardı. Şerbetler, helvahane denen bölümde diğer tatlılarla birlikte hazırlanırdı. Osmanlı sarayında gül şerbeti, limon, demirhindi, ayva ve vişne şerbeti gibi şerbetler oldukça sık yapılırlardı. Ramazan Akşamlari içinizi ferahlatacak doğal şerbet 🤗 Yarım Kg gelincik şerbeti elde edebilmek için gereken MALZEMELER: 250 gram gelincik Yarım kg toz şeker 10 gr limon tuzu 1 limon 1/4 litre su YAPIMI: Gelincik çiçeğinin kırmızı yapraklarını kopardıktan sonra dip taraflarındaki siyah bölümlerini makasla kesmeli. Böylece hazırlanan yarım kilo gelincik çiçeği yaprağını temiz bir süzgeçte bol suyla ve birkaç defa güzelce yıkayıp üzerindeki tozları ve yabancı maddelerle ilâçları temizlemeli. Sonra bir kavanoza koyup üzerine 1/4 litre suyla limon tuzunu kattıktan sonra sıkılmış bir limonun suyunu dökmeli ve kavanozun ağzını sıkıca kapamalı. · Kokusunu ve rengini suya vermesi için kavanozu bir kenara koyup bir hafta bekletmeli...

SEVDADAN AYAŞ HOŞMERİMİ

                                                                              AYAŞ HOŞMERİMİ MALZEMELER: 1 KG İNEK SÜTÜ 200 GR TEREYAĞ 100 GR KAYMAK 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 3,5 SU BARDAĞI UN(ASLINA UNU GÖZ KARARI KOYMAK DAHA UYGUN) YAPILIŞI: SÜTÜ TEREYAĞ VE KAYMAĞI OCAĞA KOYUP ILITIYORUZ.ORTAYA ÇIKAN KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİYORUZ.HADİ BURADA KOLLARA KUVET J KARIŞIMIMIZ HAMUR HALİNİ ALDIKTAN SONRA HAMURU TAVANIN HERYERİNE YAYIP ARADA HAMURU ÇEVİRİN.YAKLAŞIK 20 DK FELAN HAMURU YAYIP ÇEVİRİN.EN SON PORSİYONLUK TAVALARA ALIP İYİCE KIZARTIN HAMURU. KIZARDIĞINA EMİN OLUNCA TABAĞI TAVADAKİ MALZ...

SEVDACA KIZARMIŞ DONDURMA

Meksika mutfağına ait olan kızarmış dondurmayı evde kolaylıkla yapmak mümkündür  MALZEMELER: 500 GR MARAŞ DONDURMASI(sert oldugu için tercih edilmeli) 2 TANE YUMURTA          VANİLA TARÇIN CONFLEX YAPILIŞI Dondurmayı yumurtadan biraz büyük toplar seklinde parçalayın üzeri kağıt pecete ile kaplanmış bir tepsiye dizin ve buzlukta 2 saat bekletin.Yumurtayı vanilya ile iyice çırpın. Cornflakes”i mutfak robotunda toz haline getirin ve içine yarım çay kaşığı kadar tarçın atın.Buzluktan çıkardığınız dondurmayı önce yumurtaya sonra cornflakese bulayıp tekrar buzlukta bir saat kadar bekletin.Bekletme işleminden sonra cornflakes”e bulama işlemini tekrarlayın. Dondurmanın dışı iyice kaplanmış olmalı gerekiyorsa bir kez daha aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz..Cornflakes”e bulama işlemi bittikten sonra dondurmayı buzlukta bir gun daha bekletin ve kızgın yağda 15-20 saniye kadar kızartıp alın.Dondurmanızı mevsim meyveleri veya çikolata ...

SEVDA ÖZKARA'DAN EVDE ELMA ŞEKERİ YAPIMI

  Çocukluğumuzun efsane neşesi elma şekerini kim bilmez ki? Kim yememiştir ki elma şekerini.. Herkesin bildiği hatta en az bir kaç kez yediği elma şekerinin tarifini yapıyorum anneler yapsın çocukları da hem yesin satsın bu şekerleri.. Bu  lezzetli ve renkli içi elma dışı şeker kaplı cam gibi parlak kırmızı lezzet topları renklendirsin şenlendirsin ortalığı.. Dedim ya bilenler için tekrar bilmeyenler için faydalı bir şey sunmuş olalım.. Bu elma şekerleri   benim gördüğüm çevremde pek çok kız ve erkek çocuklar için girişimci olmak için bir başlangıç olmuştur. Anneler yaptıkları şekerleri çocuklarına verir onlarda hem satar para kazanır hem de lezzetle yer keyif alırlardı.. Onun için bu elma şekeri işi çok önemli.. MALZEMELER 4 adet kırmızı elma;yarım çaybardağı gilikoz,1 çay akşığı kırmızı gıda boyası,2 su bardağı toz şeker, YAPILIŞI Elmaların saplarını kıvırarak koparıp yerlerine çöp şiş veya varsa renkli çubuk batırın. Bir tepsiyi yağlı kağıt ile ...

SEVDA ÖZKARADAN OSMANLI ŞERBETİ

Osmanlı sarayında şerbetlerin ayrı bir önemi vardı. Şerbetler, helvahane denen bölümde diğer tatlılarla birlikte hazırlanırdı. Osmanlı sarayında gül şerbeti, limon, demirhindi, ayva ve vişne şerbeti gibi şerbetler oldukça sık yapılırlardı .O dönemlerde hastalık tedavilerinde ve yemeklerden sonra özellikle pilav yemeklerinden sonra sıklıkla yapılıp ikram edilen bir içecektir. Özellikle Osmanlı devrinde, padişah çocuklarının doğumlarında, doğumdan sonra ziyarete gelenlere şerbet dağıtılırdı. Özellikle doğumun üçüncü günü sadrazama şerbet gönderme   adeti vardı. Türlü malzemelerden yapılan şerbetler, altın, gümüş ya da billur kaplara konur, çocuğu ziyarete gelenlere sunulurdu. Evet bukadar anlatmışken evde hazırlayabilecegimiz vişne şerbetinin tarifini yazayım artık:)                       VİŞNE ŞERBETİ 1kilo vişne 1 yada 1,5 su bardagı şeker (damak zevkinize göre 2 a...

SEVDA ÖZKARADAN LOHUSA ŞERBETİ

Lohusa şerbeti hoş kokusu ve tadıyla doğum sonrası gelen misafirlere ikram edildiği gibi anneyede birçok faydası vardı.bikaç faydasını söyleyip yapımına geçmek istiyorum.içinde bulunan baharatlar sebebiyle anneyi rahatlatır.annenin migde gazını önlediği gibi bebektekigaz probleminie önmede yardımcıdır.bogaz ağrılarına iyi gelir.en önemli faydası içerisindeki şeker ve baharatlarla anne sütünün kalitesini artırır. LOHUSA ŞERBETİ MALZEMELERİ: 3 litre su 5su bardağı şeker 300 gr lohusa şekeri (kızamık şekeri) 15-20   tane karanfil 5 tane çubuk tarçın 2-3 adet kuru zencefil(olmasada olur ben katmadım mesala) YAPILIŞI: Şekeri, lohusa şekerini ve suyu tencereye koyun. Karanfili   tarçını ve zencefili   ince bir tülbentine sarın ve tencerenin içine atın. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dk ya yakın kısık ateşte tutun.Anneye ılık verilmesi tavsiye edilir diğer misafirlere soğuk ikram edilebilinir. Yanında badem   kavrulmuş iri kıyılmış cevizle ikram edilebil...