MADIMAK YEMEĞİ 500 gram madımak 1 kâse yoğurt 3-4 diş sarımsak 75 gram bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 75 gram tereyağı 2 su bardağı su 1 adet orta boy soğan madımak temizlenir, sonra incecik kıyılır. Orta boy tencerede yağla ince kıyılmış soğan 3-4 dakika kavrulur. Bu karışım, kıyılan madımağın üzerine ilave edilir. bulgur da ilave edilerek 2 su bardağı su ile 15 dakika pişirilir. Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Afiyet olsun Madımak otunun faydaları: Madımak, güçlü antioksidandır. Kan şekerini dengeler İdrar söktürür. Antiseptik özellikler gösterdiğinden mide ve bağırsakta oluşabilecek hastalıkların önüne geçiyor. Madımak doğada kendiliğinden çıkan bir ottur. ...
Sevda Özkara'nın yemek ve içmeye dair deneyim, bilgi, sevgi, duygu, düşünce ve paylaşımlarını içerir bu blog... Afiyet olsun ve iyi seyirler:)