MALZEMELER:
500 GR MARAŞ DONDURMASI(sert oldugu için tercih edilmeli)
2 TANE YUMURTA
VANİLA
TARÇIN
CONFLEX
YAPILIŞI
Dondurmayı yumurtadan biraz büyük toplar seklinde parçalayın
üzeri kağıt pecete ile kaplanmış bir tepsiye dizin ve buzlukta 2 saat
bekletin.Yumurtayı vanilya ile iyice çırpın. Cornflakes”i mutfak robotunda toz
haline getirin ve içine yarım çay kaşığı kadar tarçın atın.Buzluktan
çıkardığınız dondurmayı önce yumurtaya sonra cornflakese bulayıp tekrar
buzlukta bir saat kadar bekletin.Bekletme işleminden sonra cornflakes”e bulama
işlemini tekrarlayın. Dondurmanın dışı iyice kaplanmış olmalı gerekiyorsa bir
kez daha aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz..Cornflakes”e bulama işlemi bittikten
sonra dondurmayı buzlukta bir gun daha bekletin ve kızgın yağda 15-20 saniye
kadar kızartıp alın.Dondurmanızı mevsim meyveleri veya çikolata sosu ile
süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.
Eğitmen şef Sevda Özkara