MALZEMELER:
1 KG İNEK SÜTÜ
200 GR TEREYAĞ
100 GR KAYMAK
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
3,5 SU BARDAĞI UN(ASLINA UNU GÖZ KARARI KOYMAK DAHA UYGUN)
YAPILIŞI: SÜTÜ TEREYAĞ VE KAYMAĞI OCAĞA KOYUP
ILITIYORUZ.ORTAYA ÇIKAN KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİYORUZ.HADİ BURADA
KOLLARA KUVETJKARIŞIMIMIZ
HAMUR HALİNİ ALDIKTAN SONRA HAMURU TAVANIN HERYERİNE YAYIP ARADA HAMURU
ÇEVİRİN.YAKLAŞIK 20 DK FELAN HAMURU YAYIP ÇEVİRİN.EN SON PORSİYONLUK TAVALARA
ALIP İYİCE KIZARTIN HAMURU.
KIZARDIĞINA EMİN OLUNCA TABAĞI TAVADAKİ MALZEMELERİN ÜZERİNE
KOY.VE TAVAYI TABAKLA TERS ÇEVİR.MALZEMENİN KIZARMIŞ YANI YUKARI GELMEK ÜZERE ARTIK
SERVİSE HAZIRDIR.SERVİS TABAĞINDAKİ KIZARMIŞ HOŞMERİM ÜZERİNE KOYU KIVAMLI
SOĞUK ŞERBET DÖKÜN İSTER TOZ ŞEKER SERPİN İSTERSENİZDE PETEK BAL KOYUP SICAK
SERVİS YAPIN. AFİYET OLSUN
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA