500 gram madımak
1 kâse yoğurt
3-4 diş sarımsak
75 gram bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
75 gram tereyağı
2 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
madımak temizlenir, sonra incecik kıyılır.
Orta boy tencerede
yağla ince kıyılmış soğan 3-4 dakika kavrulur.
Bu karışım, kıyılan madımağın üzerine ilave edilir. bulgur
da ilave edilerek 2 su bardağı su ile 15 dakika pişirilir.
Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Afiyet olsun
Madımak otunun faydaları: Madımak, güçlü antioksidandır.
Kan şekerini dengeler
İdrar söktürür.
Antiseptik özellikler gösterdiğinden mide ve bağırsakta
oluşabilecek hastalıkların önüne geçiyor.
Madımak doğada kendiliğinden çıkan bir ottur.
Eğitmen Şef Sevda ÖZKARA