Adana ve Hatay yöresine ait olduğu bilinen Felleh köftesi
aslı yoğurtsuz olandır sadece salçalı sos dökülür üzerine ama ben sarımsaklı
yoğurtlu olanını tercih ettim.Kolay pratik ve lezzetlidir.
MALZEMELER
Köfte Malzemesi:
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kimyon
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı zeytin yağı
4 diş sarımsak
1yemek kaşığı biber salçası
3adet domates rendesi
ÜZERİ İÇİN:Maydonoz
YAPILIŞI: Bulguru
geniş bir tencereye alın, üzerine sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın. Bulgurun
suyunu çekmesini bekleyin, yaklaşık 15 dakika kadar . Köfte yapmak için tüm malzemeler az ılık suyla iyice yoğrulur.için ,yoğğurulan
hamur kıvamındaki köfteler küçük küçük koparılıp yuvarlanır.
Bu köfteciklerin üstüne serçe parmakla bastırılıp düğme
şekli verilir, unlanmış tepsiye dizilir.
Sosu için bir tavada yağ ısıtılır.Dövülmüş sarımsak hafifçe
kavrulur, biber salçası ve domates rendesi eklenip domatesler pişinceye kadar
sos kıvamına getirilir.
Kaynayan suya köfteler azar azar atılıp 5 dakika haşlanıp kevgirle
servis tabağına alınır.Tavada pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve son olarak
ince kıyılmış maydanozla süslenir AFİYET
OLSUN
Eğitmen
şef Sevda ÖZKARA