Ana içeriğe atla

SEVDA ÖZKARA 'DAN PERDE PİLAVI

PERDE PİLAVI
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
 4 yemek kaşığı tereyağ
 2 çorba kaşığı kuş üzümü
 1 su bardağı badem(haşlanıp kabuğu soyulmuş)
 2 çorba kaşığı çam fıstığı
 3,5 su bardağı tavuk suyu,tuz ve karabiber
Hamuru için:
1 küçük paket Tereyağ
 2 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
 Pirinç ayıklanıp yıkanır,kaynamış tuzlu suda birkaç saat bekletilir. Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün.Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizin. Donması içim dolaba koyun. Kalan bademleri, fıstığı yağda pembeleştirin. Aynı yağda süzülmüş pirinci birkaç kere çevrilir kaynar tavuk suyu konup pişirilir.Yarım saat kapak açılmadan demlenir.Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır. Kavrulmuş fıstık,badem ve kuş üzümü tuz,karabiber ilave edilir.
Hamurun hazırlanışı:
 Yağın yarısı ile 2 yumurta ve tuz ezilir;2,5 bardak unla yoğrulur.Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır.
 İlk parça merdane ile 2-3mm kalınlıkta açılır.Yağlamış kalıba yerleştirilir.(Yufka kenarlarından sarkmalı)
 Aralarına minik parçalar halinde yağ koyup,kalan yufkalar yerleştirilir.(Küçük üstü için ayrılır.)
 Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur.Araya küçük parçalara ayrlmış tavuk konur.(yufkaları delmemesi için)

 En üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir.
 Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır.Üste küçük yufka kapatılıp üzerine yağ sürülür.
. Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir.AFİYET OLSUN.
 Eğitmen şef Sevda ÖZKARA



                                                                                                                      

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVDA'NIN YORUMUYLA AYAŞ KAPAMA

Lezzeti dillere destan aslında yapımı çokkkk kolay sadece pişmesi biraz zaman aldıgı için sabır isteyen bir yemektir.Hemen tarife geçeyim MALZEMELER 1 kg kuzu eti 10 tane kıska soğan tuz .karabiber 2 su bardagı haşlanmış nohut 2 su bardagı pirinç tereyag tabiki olmazsa olmazı delikli küp ve ona uygun bir kap Yapılışı:Eti soganı bir kapta tuz ve karabiberle harmanlayın.Sonra küpün içine koyun  testinin ağız kısmı tencereye taban kısmı yukarıya gelecek şekilde tencerenin ortasına yerleştireceğiz ve testi tencerenin ortasına denk gelecek kenarlarda da dört beş parmak boş yer kalmalı tencereye testiyi kapatınca boş kalan yerlere birkaç parça et koymalı ( böylece küpün içindeki etinde pişip pişmedini anlayalım)  Tencerenin içine de yaklaşık 3 litre su koyun ve ocağın altını açın suyun içine de biraz tuz attın  su kaynadıkça suyun buharıyla testi içindeki etler de pişecek iki saat sonra tencerenin boş kısmına attığımız etler pişti mi diye kontrol edebilirsiniz.2 su ba...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için son derece önemli bir zaferdir. Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği meydan muharebesi sonucunda, düşman vatan topraklarından tamamen atılmış, bu sayede düşman işgaline nihayet bir son verilmiştir.  30 Ağustos zaferi, Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini; semaları süsleyen Türk Bayrağı’nı gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin dindirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden kutsal bir zaferdir. Bu zafer.e mukaddes değerlerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış; aynı zamanda esaret altında bulunan diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olmuştur.Oya Çiçekcilikiğin bu anlamlı günde çiçeklerden yapmış olduğu gibi ne diyoruz’BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ’.Tüm Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.                       ...

KARADUT ŞURUBU VE FAYDALARI

MALZEMELER   1 kg karadut 1 su bardagı şeker   1,5 lt su      YAPILIŞI: Dutlar temizlenir.üzerine şeker konulur ve kaynatılır.(15-20dk)     Süzgeçten süzülüp soğuk içilir.Yanında maden suyuyla içilmesi daha faydalıdır.Şifa olsun içenlere Faydaları saymakla bitmez bu karadutu sizin için araştırdım.Hem faydalarını hemde karadut şurubu yapımını sizinle paylaşayım istedim. KARADUTUN BESİN DEĞERİ: Karadutta E, K   ve C vitamini bulunur. Yüksek antioksidan özelliği bulunan bu meyve ayrıca sodyum, tiamin, potasyum ve niasin içerir. Yüksek değerli mineral içerir. Magnezyum, demir, bakır, mangan, çinko, selenyum ve karoten açısından zengindir. Birçok meyvenin aksine zeaksantin ve lutein içermediğinden diyet yapanlar için de ideal bir besindir. Karadut Şurubunun Faydaları C vitamini açısından zengin olan karadut nezle grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.        Sinirlerin güçlenme...