![]() |
MALZEMELER:1 ortaboy kavun,1 ortaboy soğan,150 gr çift bıçak
kıyma,1 su bardaği pirinç,1 çay bardağı badem,1çay kaşgı tarçın,yarım çay
kaşığı yenibahar,1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber,yarım demet
maydonoz,yarım demet dereotu,1 dal biberiye,yarım çay bardağı kuş üzümü,yarım
çay bardağı dolma fıstık,250 gr koyun eti,2 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı
toz şeker,2 yemek kaşığı bal.
YAPILIŞI:Pirinç 1 su bardağı suda haşlanır.2 yemek kaşığı
tereyağında ince kıyılmış maydonoz ve dereotu ve diğer baharatlar badem ve tüm
malzemeler ilave edilir.7dk iç harç kavrulur kavunun başı kesilip içi çıkarılır
çekirdekli kısmı ve suyu.Hazırlanmış iç
kavuna doldurulup kapağı kapatılır.180
derece fırında 15 dakika fırında pişirilir .AFİYET OLSUN
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA