İrmik helvasi
Yine yaz ayına uygun görünümüyle içinizi serinletecek mis
kokulu irmik helvam
Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
1,5 bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
5yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağ(parlaklık vermesi için)
Küçük paket çam fıstığı-
isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz
maraş dondurması
YAPILIŞI: Tenceresine sütü suyu ve şekeri koyun, şeker
eriyene kadar karıştırıp . Bi taşım kaynatıp ocaktan alın.
Yayvan bir tencereye tereyağını sıvıyağını koyun ve içine
fıstıkları ekleyin.İrmiğide koyup fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar
kavrulur.İrmik kavrulunca sütlü şerbetini ilave edin.İrmikler sütü çenceye
kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirilir.Pilav gibi üzeri göz göz olunca
ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika
demlenmeye bırakılır.Demlenince bir kaseyi hafifçe ıslatıp kaşık yardımıyla
kasenin içine koyup ters cevirin dondurmayi ister yaninda ister icinde
zevkinize gore koyabilirsiniz.Afiyet olsun
Egitmen Şef Sevda ÖZKARA