Konya’nın meşhur düğün yemeği tarifini vereceğim size.Çok
severek yaptığım ve en sevdiğim yemekler arasında.Bamya çorbası demek aslında
haksızlık olur çünkü ana yemeklere taş çıkartıcak bir tarif.Ben yazın korukları
toplayıp dipfirize atmiştim sizde öle yapabilirsiniz.Aslında kuşbaşıyla yaptım
ama az kemikli bir etlede mükemmel olur.
MALZEMELER:
300 gr çiçek bamya( taze kullandım)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet dilimlenmiş limon
1 avuç koruk
300 gr kuzu kuşbaşı eti
1 çorba kaşığı tereyağ
1adet kuru soğan
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
8-10 bardak et suyu ya da sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Damak zevkine göre baharatlar.
YAPILIŞI:Tencereye koyduğunuz tereyağınıyağı nı eritin. Eti
ilave edip iyice kavurun soğanları koyun bir kaç kez çevirin baharatları
ekleyin salçayı ekleyin az kavurun.Bamyayı ve haşlanmış nohutuda ekleyin ekleyin bir kaç
defa karıştırın kaynatılmış suyu veya
etsuyunu da ilave edip limon tuzunu koruğu
ve limonuda ekleyip kapağını kapatın
.Bamyalar yumuşayınca özleşince altını kapatıp biraz dinlendirelim.Servis tabağına
lıp limon sıkarak afiyetle yiyelim.Afiyet olsun.
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA