Sanırım patatesi sevmeyenimiz çok azdır. Birde farklı tadı ve görüntüsüyle patatesi böyle
deneyin.Hadi bakalım mutfağa yapacaklara kolay gelsin yiyenlere afiyet olsun:)
MALZEMELER
3 büyük boy patates
4 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
biberiye (isteye göre)
rende kaşar az
1 dal taze sogan
bir kaç dal maydonoz
birkaç dal dereotu
1 tane küp dogranmış kırmizi biber
YAPILIŞI:Öncelikle patatesleri güzelce yıkayın.Bıçakla tam derine inmeden ince ince dilimleyin.Tereyağ sarımsak ve biberiye ve karabiberle güzel bir karışım yapın.Patateslerin üzerine sürün.200derece fır
ında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.fırından çıkınca üzerine ince dogranmış maydonoz dereotu ,taze sogan ve kırmızı kapya biberi koyun rendelenmiş kaşarıda koydukmu nefis görüntüsü ve lezzetiyle patateslerimiz servise hazır. AFİYET OLSUN.
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA