MALZEMELER:
100 gr.tereyağı
100 gr.margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 ymurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
şeftali suyu
vişne suyu
1 küçük kase toz şeker
kremşanti
YAPILIŞI:
Yumuşak bir hamur olacak.Klasik ceviz büyüklüğünde parçalar
alıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kurabiyelere şeftali
görünümünü vermek için kürdanla bir taraflarından çizin. 200 derecelik fırında
üzeri çok kızarmadan (yaklaşık 16-17 dakika da pişiyor) çıkarın.Sıcakken
kurabiyeleri alıp arka tarafından kaşıkla içini oyuyoruz. Çıkardığımız içle
krem şantiyi karıştırıyoruz.sonra tekrar içini oyduğumuz kurabiyeleri kremşantili karışımla tekrar doldurup .iki
kurabiyeyi üst üste koyup krema yardımıyla yapıştırıyoruz.Önce şeftali suyuna
sonra vişne suyuna en sonda toz şekere bulayıp servis tabağına alabilirsiniz.
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA