Yerken ağızda dagılan görüntüsüyle kendisine hayran bırakan ayrıca yaparken stres attıran nefisssssssss kurabiye kurslarımda sıklıkla yaptırdığım klasikleşmiş tırtıl kurabiye tarifini vereyim hemen
MALZEMELER:
120 gr tereyağ yada biskin yağ (ben biskin kullandım)
1 çay bardagı sıvı yag
200 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
150 gr nişasta
3 su bardagına yakın un dikkatli koyarsanız iyi olur ele yapışmıcak hamur elde edeceğiz
yarım paket kabartma tozu
200 gr biter çıkolata ( uçlarını batırmak isterseniz istege baglı)(benmari eritilecek)
fındık
toz antep
hindistan cevizi
YAPILIŞI:Tereyağ ve sıvı yağ iyice krema haline getirilir. Yavaş yavaş diğer malzemelerde katılıp ele yapışmayan ama katıda olmayan bir hamur elde edilir.Tırtıl kurabiye aparatıyla parça parça hamur alıp yaglı kagıt serilmiş tepsiye dizilir.160-165 derece arasında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Kurabiyeler iyice soğuyuınca isteğe baglı olarak erimiş çikolataya uçlarını batırıp sonra arzuya göre3 fındık hindistancevizi ve.s maddelere bulanır sonrada afiyetle yenir.Çabuk pişen bir kurabiyedir dikkat pişirme süresine.Afiyet olsun
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA