
Mis gibi kokusuyla yumuşacık bir helva; yemelere doyamayacaksınız.Yine yaz ayına uygun görünümüyle içinizi serinletecek bir tatlı yapalım.
Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
1,5 bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
5yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağ(parlaklık vermesi için)
Küçük paket çam
fıstığı-
isteğe göre dövülmüş
fındık yada ceviz
maraş dondurması
YAPILIŞI: Tenceresine
sütü suyu ve şekeri koyun, şeker eriyene
kadar karıştırıp . Bi taşım kaynatıp ocaktan alın.
Yayvan bir tencereye tereyağını sıvıyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin.İrmiğide
koyup fıstıklar ve irmiğin rengi
koyulaşana kadar kavrulur.İrmik kavrulunca sütlü şerbetini ilave edin.İrmikler
sütü çenceye kadar ağzı kapalı kısık
ateşte pişirilir.Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez
karıştırın.Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye
bırakılır.Demlenince bir kaseyi hafifçe ıslatıp kaşık yardımıyla kasenin
yarısına irmik helvası konulup ortası çukur bırakılır üzerine top dondurma koyup tekrar irmik
konulup dondurma tamamen kapatılır.Kaseyi ters çevirip servis yapılır.Açıtığınız
çukura dondurmanızı koyun ve üzerini irmikle kapatın. Kaseyi servis tabağına
ters çevirerek servis yapın. AFİYET
OLSUN.
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA