Ana içeriğe atla

SEVDA'CA VİŞNELİ İRMİK TATLISI



Yaz aylarında içinizi ferahlatacak lezzetiyle damakları şenlendirecek hafif görünümü muhteşem bir tatlı..
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 vanilya
BİSKÜVİ TABANI İÇİN:
2 Paket burçak bisküvi
50 gr margarin
BİSKÜVİ TABANI YAPILIŞI: Tereyağını kısık ateşte  eritin  bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin.Eritilmiş tereyağıyla harmanladığınız yulaflı bisküvileri kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın, üzerini iyice sıkışması için bardakla ıyıce vurun. Üzerne hazırladınız tatlıyı dökün
VİŞNE SOSU:
1 su bardağı vişne
2 su bardağı su
3  yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
VİŞNE SOSU YAPILIŞI
 Vişneleri 2 su bardağı suyu ve şekeri koyup kaynatın. Nişastayı az suyla açıp eritin kaynayan vişnelerin üzerine ekleyin koyulaşınca ocaktan alın

İRMİK TATLISI YAPILIŞI:
Süt, şeker, irmik hepsi karıştırılarak pişirilir.Koyulaşınca vanilya tereyağı ve hindistan cevizi eklenip bir taşım kaynatılır. Biskivili kalıbın üstüne dökülür.Az oda ısısında bekletilip soğuyunca buzdolabına konulur.iyice donunca vişneler tatlının üzerine yerleştirilip vişneli sos dökülür .Buzdolabında 3 saat bekltilip  kelepçeli kalıptan çıkarılıp üzerine isteğe göre toz fıstık atılıp servis yapılır.
                                                                AFİYET OLSUN
                                                               

Eğitmen şef Sevda ÖZKARA

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVDA'NIN YORUMUYLA AYAŞ KAPAMA

Lezzeti dillere destan aslında yapımı çokkkk kolay sadece pişmesi biraz zaman aldıgı için sabır isteyen bir yemektir.Hemen tarife geçeyim MALZEMELER 1 kg kuzu eti 10 tane kıska soğan tuz .karabiber 2 su bardagı haşlanmış nohut 2 su bardagı pirinç tereyag tabiki olmazsa olmazı delikli küp ve ona uygun bir kap Yapılışı:Eti soganı bir kapta tuz ve karabiberle harmanlayın.Sonra küpün içine koyun  testinin ağız kısmı tencereye taban kısmı yukarıya gelecek şekilde tencerenin ortasına yerleştireceğiz ve testi tencerenin ortasına denk gelecek kenarlarda da dört beş parmak boş yer kalmalı tencereye testiyi kapatınca boş kalan yerlere birkaç parça et koymalı ( böylece küpün içindeki etinde pişip pişmedini anlayalım)  Tencerenin içine de yaklaşık 3 litre su koyun ve ocağın altını açın suyun içine de biraz tuz attın  su kaynadıkça suyun buharıyla testi içindeki etler de pişecek iki saat sonra tencerenin boş kısmına attığımız etler pişti mi diye kontrol edebilirsiniz.2 su ba...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için son derece önemli bir zaferdir. Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği meydan muharebesi sonucunda, düşman vatan topraklarından tamamen atılmış, bu sayede düşman işgaline nihayet bir son verilmiştir.  30 Ağustos zaferi, Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini; semaları süsleyen Türk Bayrağı’nı gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin dindirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden kutsal bir zaferdir. Bu zafer.e mukaddes değerlerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış; aynı zamanda esaret altında bulunan diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olmuştur.Oya Çiçekcilikiğin bu anlamlı günde çiçeklerden yapmış olduğu gibi ne diyoruz’BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ’.Tüm Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.                       ...

KARADUT ŞURUBU VE FAYDALARI

MALZEMELER   1 kg karadut 1 su bardagı şeker   1,5 lt su      YAPILIŞI: Dutlar temizlenir.üzerine şeker konulur ve kaynatılır.(15-20dk)     Süzgeçten süzülüp soğuk içilir.Yanında maden suyuyla içilmesi daha faydalıdır.Şifa olsun içenlere Faydaları saymakla bitmez bu karadutu sizin için araştırdım.Hem faydalarını hemde karadut şurubu yapımını sizinle paylaşayım istedim. KARADUTUN BESİN DEĞERİ: Karadutta E, K   ve C vitamini bulunur. Yüksek antioksidan özelliği bulunan bu meyve ayrıca sodyum, tiamin, potasyum ve niasin içerir. Yüksek değerli mineral içerir. Magnezyum, demir, bakır, mangan, çinko, selenyum ve karoten açısından zengindir. Birçok meyvenin aksine zeaksantin ve lutein içermediğinden diyet yapanlar için de ideal bir besindir. Karadut Şurubunun Faydaları C vitamini açısından zengin olan karadut nezle grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.        Sinirlerin güçlenme...