Yaz aylarında içinizi ferahlatacak lezzetiyle damakları şenlendirecek hafif görünümü muhteşem bir tatlı..
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 vanilya
BİSKÜVİ TABANI İÇİN:
2 Paket burçak bisküvi
50 gr margarin
BİSKÜVİ TABANI YAPILIŞI: Tereyağını kısık ateşte eritin bisküvileri mutfak robotunda un haline
getirin.Eritilmiş tereyağıyla harmanladığınız yulaflı bisküvileri kelepçeli kek
kalıbının tabanına yayın, üzerini iyice sıkışması için bardakla ıyıce vurun. Üzerne
hazırladınız tatlıyı dökün
VİŞNE SOSU:
1 su bardağı vişne
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı
nişasta
Yarım su bardağı şeker
VİŞNE SOSU YAPILIŞI
Vişneleri 2 su
bardağı suyu ve şekeri koyup kaynatın. Nişastayı az suyla açıp eritin kaynayan
vişnelerin üzerine ekleyin koyulaşınca ocaktan alın
İRMİK TATLISI YAPILIŞI:
Süt, şeker, irmik hepsi karıştırılarak pişirilir.Koyulaşınca
vanilya tereyağı ve hindistan cevizi eklenip bir taşım kaynatılır. Biskivili
kalıbın üstüne dökülür.Az oda ısısında bekletilip soğuyunca buzdolabına
konulur.iyice donunca vişneler tatlının üzerine yerleştirilip vişneli sos
dökülür .Buzdolabında 3 saat bekltilip
kelepçeli kalıptan çıkarılıp üzerine isteğe göre toz fıstık atılıp servis
yapılır.
AFİYET OLSUN
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA