CHURROS
TATISI
İspanyol tatlısı diye de bilinen churros, Latin Amerika
ülkelerinde de çok sık karşımıza çıkan bir tür kızarmış hamur tatlısı. Toz
şekere ve çikolata sosuna ya da süt reçeline bulanarak yenibilinir.
MALZEMELER
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
NUTELLA
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına tuzu ilave edin.
Suyu da ekleyip kısık ateşte karıştıra karıştıra tereyağını
iyice eritin.
Su kaynayınca elediğiniz unu topak olmayacak şekilde
karıştıra karıştıra ekleyin.
Hamur haline gelen karışımı ocaktan alıp karıştırarak
soğutun.
Yumurtaları da içine kırıp karıştırarak hamura iyice
yedirin.
Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.
Hamuru ucu tırtıklı krema sıkacağına doldurup kızgın yağa
istediğiniz uzunlukta sıkın.
İyice kızaran hamurları yağlarını çekmesi için kağıt
havlunun üzerine çıkarın.sıcakken tarçın ve toz şekere bulayın.yanında
nutellayla servis yapın.Afiyet olsun
Eğitmen şef
SEVDAÖZKARA