Ana içeriğe atla

SEVDA ÖZKARADAN GÜL ŞERBETİ



GÜL ŞERBETİ
   200 Gr Pembe  Gül Yaprağı (yada kırmızı gül yaprağı)
*    600 Gr Su
*    Yarım Su Bardağı Toz Şeker
*    1 Çay Kaşığı Limontuzu
*    1 Çorba Kaşığı Gül Suyu(Tatlılara Kullanılan)

Renk versin diye 1 çorba kaşığı tomurcuk kırmızı kuru gül kullandım(ayrıca kızamık şekeri kullandım küçük bir parça)
 Gül Şerbeti Yapılış Tarifi
Öncelikle güllerimizi yaprak yaprak ayırıp beyaz kısımlarını kesiyoruz.
Temizlediğimiz gül yapraklarını güzelce bol suyla yıkıyoruz.
Bir tencereye şeker limon tuzu ve suyu alıp kaynatıyoruz.Hazırladığımız gül yapraklarını ve kırmızı kuru tomurcuk gülleride atıp 1 taşım daha kaynatıyoruz.
Altını kapatıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Renk vermesi için sabaha kadar bekletebiliriz öle acelemiz varsa birkaç saat sonra süzüp soğuk şekilde ikram edebiliriz.
 Ayrıca hoş bir sunum olsun diye gül yapraklarını Buzlukta dondurup şerbetimizin içine buz parçalarıyla ikram edebiliriz.
Kaynatırken de içerkende evinizi hoş bir gül kokusu saracaktır.
Gül Şerbeti Not:
gül şerbeti  susuzlağa  mide karaciğer ve kalbe iyi geldiği düşünülüyor, diş eti iltihaplarına ve yüksek ateşe karşı yardımcı olması, hazmı kolaylaştırması bilinen faydaları arasındadır.Ayrıca hergülden şerbet yapılmaz özel kokulu katmerli güller tercih edilir.
                                                                                                               Afiyet şifa olsun.
                                                                                                   Eğitmen şef Sevda ÖZKARA

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVDA'NIN YORUMUYLA AYAŞ KAPAMA

Lezzeti dillere destan aslında yapımı çokkkk kolay sadece pişmesi biraz zaman aldıgı için sabır isteyen bir yemektir.Hemen tarife geçeyim MALZEMELER 1 kg kuzu eti 10 tane kıska soğan tuz .karabiber 2 su bardagı haşlanmış nohut 2 su bardagı pirinç tereyag tabiki olmazsa olmazı delikli küp ve ona uygun bir kap Yapılışı:Eti soganı bir kapta tuz ve karabiberle harmanlayın.Sonra küpün içine koyun  testinin ağız kısmı tencereye taban kısmı yukarıya gelecek şekilde tencerenin ortasına yerleştireceğiz ve testi tencerenin ortasına denk gelecek kenarlarda da dört beş parmak boş yer kalmalı tencereye testiyi kapatınca boş kalan yerlere birkaç parça et koymalı ( böylece küpün içindeki etinde pişip pişmedini anlayalım)  Tencerenin içine de yaklaşık 3 litre su koyun ve ocağın altını açın suyun içine de biraz tuz attın  su kaynadıkça suyun buharıyla testi içindeki etler de pişecek iki saat sonra tencerenin boş kısmına attığımız etler pişti mi diye kontrol edebilirsiniz.2 su ba...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için son derece önemli bir zaferdir. Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği meydan muharebesi sonucunda, düşman vatan topraklarından tamamen atılmış, bu sayede düşman işgaline nihayet bir son verilmiştir.  30 Ağustos zaferi, Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini; semaları süsleyen Türk Bayrağı’nı gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin dindirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden kutsal bir zaferdir. Bu zafer.e mukaddes değerlerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış; aynı zamanda esaret altında bulunan diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olmuştur.Oya Çiçekcilikiğin bu anlamlı günde çiçeklerden yapmış olduğu gibi ne diyoruz’BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ’.Tüm Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.                       ...

KARADUT ŞURUBU VE FAYDALARI

MALZEMELER   1 kg karadut 1 su bardagı şeker   1,5 lt su      YAPILIŞI: Dutlar temizlenir.üzerine şeker konulur ve kaynatılır.(15-20dk)     Süzgeçten süzülüp soğuk içilir.Yanında maden suyuyla içilmesi daha faydalıdır.Şifa olsun içenlere Faydaları saymakla bitmez bu karadutu sizin için araştırdım.Hem faydalarını hemde karadut şurubu yapımını sizinle paylaşayım istedim. KARADUTUN BESİN DEĞERİ: Karadutta E, K   ve C vitamini bulunur. Yüksek antioksidan özelliği bulunan bu meyve ayrıca sodyum, tiamin, potasyum ve niasin içerir. Yüksek değerli mineral içerir. Magnezyum, demir, bakır, mangan, çinko, selenyum ve karoten açısından zengindir. Birçok meyvenin aksine zeaksantin ve lutein içermediğinden diyet yapanlar için de ideal bir besindir. Karadut Şurubunun Faydaları C vitamini açısından zengin olan karadut nezle grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.        Sinirlerin güçlenme...