GÜL ŞERBETİ
200 Gr Pembe Gül Yaprağı (yada kırmızı gül yaprağı)
* 600 Gr Su
* Yarım Su Bardağı
Toz Şeker
* 1 Çay Kaşığı
Limontuzu
* 1 Çorba Kaşığı
Gül Suyu(Tatlılara Kullanılan)

Gül Şerbeti Yapılış
Tarifi
Öncelikle güllerimizi yaprak yaprak ayırıp beyaz kısımlarını
kesiyoruz.
Temizlediğimiz gül yapraklarını güzelce bol suyla yıkıyoruz.
Bir tencereye şeker limon tuzu ve suyu alıp
kaynatıyoruz.Hazırladığımız gül yapraklarını ve kırmızı kuru tomurcuk gülleride
atıp 1 taşım daha kaynatıyoruz.
Altını kapatıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Renk vermesi için sabaha kadar bekletebiliriz öle acelemiz
varsa birkaç saat sonra süzüp soğuk şekilde ikram edebiliriz.
Ayrıca hoş bir sunum
olsun diye gül yapraklarını Buzlukta dondurup şerbetimizin içine buz
parçalarıyla ikram edebiliriz.
Kaynatırken de içerkende evinizi hoş bir gül kokusu
saracaktır.
Gül Şerbeti Not:
gül şerbeti
susuzlağa mide karaciğer ve kalbe
iyi geldiği düşünülüyor, diş eti iltihaplarına ve yüksek ateşe karşı yardımcı
olması, hazmı kolaylaştırması bilinen faydaları arasındadır.Ayrıca hergülden
şerbet yapılmaz özel kokulu katmerli güller tercih edilir.
Afiyet şifa olsun.
Eğitmen şef Sevda ÖZKARA